Djurgården chanslösa mot Bordeaux

Storspel från Isaksson räddade svenska mästarna från jättenederlag

FOTBOLL

En fantastisk säsong är över för de svenska mästarna Djurgården. Men drömsäsongen fick ett dåligt slut. Årets sista nittio minuter var ett kvitto på hur långt från Europa-toppen svenska lag egentligen är. Bordeaux spelade ut Djurgården, men vann ändå bara med 2-1.

Foto: Reuters
Bordeaux målskytt Pascal Feindouno tar sig förbi Djurgårdens Patrik Eriksson-Ohlsson.

Om det inte hade varit för Andreas Isaksson hade Djurgårdens förlust blivit större än de 1-2 det till slut blev. Isaksson briljerade med mängder av högkvalificerade räddningar. Annars var det Bordeaux för hela slanten. Spelare som Pascal Feinduono och Savio fick Sveriges mest tekniska lag att se ut som ett brunkgäng från Skottland. Till och med Kim Källström såg mänsklig ut på Parc Lescure. Nu gjorde i och för sig "Kongo-Kim" en av sina sämre matcher i år och var totalt osynlig.

1-0 kom efter 37 minuters spel. Då hade Isaksson redan räddat Djurgården vid ett flertal tillfällen. Unga lovande Pascal Feinduono gjorde rena drömmålet på en chanslös Andreas Isaksson. Nästa mål kom bara minuter in på andra halvlek och återigen var det Feinduono som slog till. Därefter radade fransmännen upp målchanser utan att lyckas överlista Isaksson.

Med tjugo minuter kvar verkar Bordeaux-spelarna tappa koncentrationen och Djurgården bjuds in i matchen. Fem minuter senare frispelades nyblivne landslagsmannen Johan Elmander. 22-åringen gjorde inget misstag och rullade in 2-1 bakom Ulrich Ramé i Bordeauxs mål. Båda lagen skapade sedan en hel del chanser under de avslutande tio minutrarna. Men närmare än 1-2 kom aldrig de svenska mästarna som därmed slogs ut ur UEFA-cupen. Djurgården är nog nöjda med sin säsong ändå. Man har SM-guldet, man har cup-guldet och framförallt har man Andreas Isaksson.

Andreas Bjunér