Grahn får inte flytta till England

”Vålerenga vill inte släppa mig”

FOTBOLL

En storklubb i Premier League vill ha Tobias Grahn – men Vålerenga tackar nej.

Svensken är värd för mycket.

– De vill inte släppa mig, säger Tobias.

Rubrikerna om ”playboyen” och ”bråkmakaren” har varit många, men inte tillräckligt för att dölja det faktum att Tobias Grahn är en mycket duktig fotbollsspelare. I fjol var han med och vann cupen åt Vålerenga, och var kontinuerligt en av ligans bästa anfallare.

Europa har också sett det.

– Klubben har fått in ett bud, jag har pratat lite med ledningen men de vill inte släppa mig. Serien börjar i april och det skulle varken göra fans eller sponsorer särskilt glada, säger Tobias.

Uppgifterna är knapphändiga, men det är en klubb på övre halvan i Premier League som försökt köpa loss honom. Grahns kontrakt med Vålerenga går ut efter säsongen.

Har en bra sits

– Visst sitter jag i en bra sits, i höst kan jag gå på en free transfer, säger han.

– Det är en väldigt bra liga, kanske den bästa i världen. Även om inte spelstilen passar mig perfekt så hade det varit kul. Målet är att komma med i landslaget, och då måste man nog flytta utanför Norge.

Tobias Grahn är en av få svenska offensiva spelare som är en nyckelspelare i sitt lag. Trots landslagets problem har han inte hört av förbundskaptenerna.

– Nej, jag har inte snackat med dem. Det är klart att det inte är en bra situation för landslaget när spelare sitter på bänken, men om de vill ha mig ställer jag gärna upp med det jag har att tillföra, säger Tobias Grahn.

Simon Bank