Dagens bomb: Risp till Chievo

Kan dra på nya tröjan i helgen: Ett äventyr

FOTBOLL

FLORENS

Det blir överraskande Fredrik Risp, 22, som blir vår nästa svensk i Serie A.

Chievo hyr Fredrik i fem månader av IFK Göteborg.

– Det blir ett äventyr. Jag kan faktiskt inte ett enda ord italienska, säger den långe mittbacken.

I dag reser Fredrik Risp ned till Verona för läkarundersökning. När väl den är avklarad är IFK Göteborgsspelaren Chievos ägodel de kommande fem månaderna. Där blir han svensk nummer två tillsammans med Daniel Andersson.

– Det känns otroligt inspirerande att få komma till Italien. Vad jag förstått så scoutade de mig redan i somras och blev nöjda med vad de såg. Tur att de inte såg mig när IFK rasade i tabellen, säger Fredrik Risp.

Överraskningslaget

Chievo är den stora överraskningen i Italien de två senaste åren.

Laget slutade i serietoppen i fjol och för tillfället är de femma, före storlag som Roma och Parma.

– Som jag har förstått det så är Chievo en liten storklubb. De har små resurser fast är mycket välskött. De har visat en proffsig sida mot mig, säger Fredrik Risp.

Chievo har hyrt en lägenhet åt Fredrik och hans fru Anna.

De betalar även en bra lön till Fredrik som gör att han kan stoppa undan lite till livet efter fotbollen.

– Man kan sammanfatta allt som ett drömkontrakt. Det är klart mer än vad jag fått i IFK Göteborg. Sedan så blir det ett stort äventyr för både mig och Anna. Jag kan inte ett enda ord italienska och det är tur att Daniel Andersson finns i klubben, säger han.

Undersöks i dag

Går läkarundersökningen i dag som alla tror kan Fredrik göra debut i Serie A redan på söndag. Chievo möter Lazio hemma på Bentegodi.

– Det är stor möjlighet att det blir så. När jag pratade med Chievos representanter så sa de att jag skulle vara beredd att hoppa in direkt, säger Fredrik Risp.

Kontraktet mellan IFK Göteborg och Chievo löper över fem månader. Därefter har Chievo en köpoption om de är nöjda med succébacken.

IFK Göteborg hade inga intentioner att stoppa Fredrik Risp.

De ser affären som ett tillfälle att få in pengar till föreningen.

IFK Göteborg har även fyra mittbackar i truppen och utlåningen av Risp är inte alltför betungande för klubben som tvingades kvala för att få nytt allsvensk kontrakt förra säsongen.

Tomas Ros, Ola Wiklander ([email protected])