Ljungberg hostade blod

Fotbolls- stjärnan fördes till sjukhus

FOTBOLL

LONDON

Fredrik Ljungberg blev svårt sjuk efter matchen mot Middlesbrough i december förra året.

- Jag hostade upp blod och det blev bara värre tills jag inte kunde komma upp ur sängen, säger han

- Jag trodde att jag fått lunginflammation.

Foto: Magnus Wennman
Fredrik var så sjuk att han hostade blod och var rädd att han fått lunginflammation, men lyckligtvis hade den inte utvecklats.

I går gjorde Fredrik sin första fulla träningsdag på Arsenals träningsarena i London Colney norr om stan.

Han har varit borta från spel och delar av träningen sedan den 21 december när Arsenal mötte Middlesbrough och vann på Highbury med 2-0.

Nu avslöjar Fredrik att han varit svårt sjuk.

- Jag kände mig sjuk före matchen men bestämde mig för att spela ändå. Jag kände mig väldigt trött de sista fem minuterna, säger Fredrik i Daily Mirror.

Hostade blod

Under natten blev Fredrik så sjuk att han hostade blod och var rädd att han fått lunginflammation. På läkares order fick han ta sig till sjukhus för röntgenundersökningar.

- Men lyckligtvis hade den inte riktigt utvecklats.

Fredrik fick hålla sig i stillhet i två veckor för att sjukdomen inte skulle bli värre. Han hade planer på en comeback när Arsenal mötte Oxford i FA-cupen tidigare den här månaden.

- Jag tränade före matchen och hoppades få komma tillbaka. Antibiotikan jag tog orsakade smärta i musklerna men jag fortsatte, och det var inte bra för jag fick en inflammerad hälsena som har hållit mig borta fram till nu.

Borta en vecka till

Enligt Daily Mirror hoppas Fredrik på en comeback mot Fulham i morgon men enligt Arsene Wenger skulle Fredrik vara borta en dryg vecka till.

När Fredrik gör comeback gör han det i ett par specialgjorda skor från Nike.

Han har fotbollsskor med Nikes särskilda Air-system. Sponsorn Nike har räknat ut att han springer så mycket som 11 kilometer under match.

Leif Kasvi

ARTIKELN HANDLAR OM