England spelar i Sverige nästa vår

Beckham & Svennis mot Blågult när förbundet firar

FOTBOLL

Sven-Göran Eriksson kommer hem.

Nu är det klart - Sverige möter England i en jubileumslandskamp den 31 mars nästa år.

Ett England med stjärnor som David Beckham och Wayne Rooney.

Sportbladet kan i dag avslöja en färsk överenskommelse mellan det svenska och engelska fotbollförbundet.

- Under förbundets hundraårsjubileum 2004 kommer vi att spela ett antal jubileumslandskamper. Den 31 mars möter vi England på en arena i Sverige, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Sune Hellströmer.

Att Sven-Göran Erikssons landslag skulle komma till Sverige avtalades redan i samband med vänskapsmatchen i Manchester i november 2001.

Nu är datumet bestämt.

- Att få vara med om en sådan jubileumsmatch skulle vara helt suveränt, säger Englands assisterande förbundskapten Tord Grip.

Sven-Göran Eriksson och Tord Grip har inte varit direkt inblandade i diskussionerna runt Sverige-matchen - de har förts direkt mellan det engelska förbundets vd David Davies och Sune Hellströmer.

England kommer till Sverige med sina allra största stjärnor. I går avslutade Sven-Göran Eriksson tvådagarsmötet med engelska klubbtränare.

- Planeringen liga-/landskampssäsong är svår, men det känns lovade efter mötet. Jag tror alla gånger att spelare som till exempel Beckham kommer att vara med i en match mot Sverige, säger Tord Grip.

Ullevi ligger bäst till

Var matchen kommer att spelas är ännu inte bestämt.

Men det mesta talar för att Sven-Göran Eriksson får återvända till sin forna hemmaarena Ullevi.

Med 43 200 sittplatser är Ullevi landets största fotbollsstadion. Dessutom kan arenan, till skillnad från Råsunda, normalt erbjuda bra gräs redan i slutet av mars.

- Alternativen är Råsunda, Ullevi och Malmö Stadion. Men vi vill låsa matchen definitivt innan vi börjar diskutera spelplats, säger Hellströmer.

Det finns nämligen ett förbehåll.

Skulle både England och Sverige kvalificera sig till EM i Portugal och dessutom hamna i samma grupp blir det ingen match.

Den 30 november lottas EM-slutspelet i Lissabon.

Så har det gått de senaste 50 åren

Martin Fransson

ARTIKELN HANDLAR OM