Henke klar för Roma - före målsuccén

…men sedan höjde Celtic priset

FOTBOLL

MILANO

Roma är intresserade av Henrik Larsson.

Den italienska storklubben uppges ha lagt ett bud på "Henke".

Enligt italienska uppgifter var Roma och Celtic nära en överenskommelse, men Celtic höjde priset efter svenskens mål i Uefacup-finalen.

Foto: AP
Ett av Henkes två mål mot Porto.

Henrik Larsson kan komma att avsluta sin karriär i Roma och Rom.

Enligt den stora Romtidningen Il Messaggero var Roma och Celtic mer eller mindre överens. Tidningen skriver att Roma hade "blockerat" svensken för andra klubbar. Henrik Larsson skulle lånats ut till Roma, för cirka tio miljoner kronor, med rätt att köpa loss honom för betydligt mer.

Billigare än Zlatan

Roma har länge haft ögonen på en annan svensk, Zlatan Ibrahimovic, men hans pris är i nuläget för högt då inte Ajax går med på en 50-50-affär som Roma vill. Ett lån av Henrik Larsson skulle vara billigare för klubben. President Franco Sensi har lovat minst fyra starka nyförvärv, men Roma kan samtidigt inte betala för mycket. Celtic skulle tjäna på affären då "Henke" bestämt sagt att han inte kommer att forsätta i klubben när hans kontrakt går ut.

Enligt Il Messaggero ändrade dock "Henkes" två mål i Uefacup-finalen, och tidigare viktiga mål i cupen, förhandlingsläget.

Celtic har höjt priset

Den skotska klubben har höjt priset och vill inte heller gå med på ett lån längre. Marknadsansvariga i Roma och Larssons agent ska i torsdags ha varit i ny kontakt, och Roma överväger nu hur mycket man är beredda att betala för den svenske målkungen.

Enligt Sportbladets källor i Rom är klubben imponerad av Larsson, men vill inte betala för mycket för en spelare som fyller 32 år i september.

Då lägger man hellre de pengarna på en yngre spelare.

Vissa inom klubben poängterar också att den italienska ligan är betydligt tuffare än den skotska. Tränare Capello uppges dock vara positiv till "Henke" och ha påminnt om alla hans mål i internationella - tuffa - sammanhang.

Jennifer Wegerup