Zlatan tvingas till operation?

Missar EM-kvalmatcherna: Jag är väldigt ledsen

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic riskerar operation och kan bli borta tre månader.

– Om två-tre veckor vet vi om han måste opereras, säger landslagsläkaren Magnus Forssblad.

Foto: MAGNUS WENNMAN
Zlatan har fått en inflammation i ljumsken och kommer att missa EM-kvalmatcherna – ett nytt bakslag för Sverige efter Henke Larssons återbud.

Zlatan Ibrahimovic, 21, missar EM-kvalmatcherna mot San Marino och Polen. Det står klart efter gårdagens undersökning.

– Vi gjorde en magnetröntgen och Zlatan har en inflammation i muskelfästet i ljumsken. Det blir inget spel för honom, säger Magnus Forssblad.

– Jag har sett fram emot matcherna, och är väldigt ledsen över att jag inte kan vara med. Landslaget är viktigt och speciellt för mig, säger Zlatan i ett pressmeddelande.

Andreas går in?

– Men att åka till landslagssamlingen och inte kunna ge allt är inte aktuellt. Det är bättre att friska spelare är med och ser till att vi kan göra så bra resultat som möjligt.

Förbundskapten Lasse Lagerbäck säger i samma pressmeddelande:

– Det är alltid tråkigt när en uttagen spelare inte kan ansluta till truppen, men skador är det inte mycket vi kan göra något åt.

Nu lutar det åt att Marcus Allbäck och Andreas Andersson bildar anfallspar i kommande EM-kvalmatcher.

Normal rehabiliteringstid för den här typen av skador är fyra till sex veckor men Zlatans ljumske är illa åtgången och rehabtiden kan bli betydligt längre.

– Blir det ingen förbättring inom två tre-veckor måste Zlatan opereras. Då blir han borta tre månader, säger Forssblad till Sportbladet.

Kureras i Malmö

I så fall skulle Zlatan missa inte bara den holländska ligaupptakten utan även Blågults returmöten med San Marino och Polen i början av september.

Zlatan ska tillbringa närmaste veckorna i Malmö där han har hjälp av MFF:s sjukgymnast Rickard Dahan med rehabiliteringsträning. Ett speciellt program är framtaget för att bygga upp musklerna.

Zlatan har haft problem senaste två månaderna efter en sträckning i ljumsken tidigare under våren.

Zlatan och Marcus Allbäck har gjort EM-kvalmålen – här är läget för Sverige i grupp 4

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM