Italiensk klubb i kontakt med Djurgården - vill ha Källström

”Här får han en viktig roll”

FOTBOLL

En representant för en italiensk serie A-klubb tog i går kontakt med Djurgården om Kim Källström.

Klubben är beredd att komma till Stockholm för ett möte redan nästa vecka.

Samtidigt är ett tredje italienskt lag nu intresserat av Källström.

Foto: ULF HÖJER
Flera italienska klubbar är intresserade av Kim Källström. En av dem har nu kontaktat Djurgården.

Som Sportbladet tidigare kunnat berätta är engelska Southampton och två mellanstora italienska lag intresserade av Kim Källström.

Den ena italienska klubben har nu inlett kontakten med Djurgården. Det skedde i går genom samtal med ordförande Bo Lundquist och klubbdirektör Bosse Andersson. Den fifa-agent som skötte den första kontakten har å klubbens vägnar velat få en prisuppgift på Källström av Djurgården.

25 miljoner kronor

Den italienska klubben är enligt Sportbladets källor beredd att betala max 25 miljoner kronor. Klubben vill dela upp betalningen i två omgångar med en mindre betalning först.

Det är oklart om Djurgården går med på en sådan affär. Häcken ska ha dessutom ha sin ansenliga del av Källström-kakan.

En tredje italiensk klubb finns nu också bland intressenterna. Samtliga tre är mellanstora lag, medan uppgifterna om intresse från storlaget Milan hittills dementeras.

Den klubb som nu börjat agera vill satsa rejält inför kommande säsong efter att ha förlorat ett antal nyckelspelare. Källström ses som en mycket lovande spelare med stor potential.

- Här skulle han få mycket speltid och utvecklas, han skulle få en viktig roll. Det är bättre för honom än att gå till en stor klubb där han inte får spela, säger en källa.

"Kan mogna här"

Att Källström byttes ut mot San Marino och inte fick spela mot Polen har inte avskräckt intressenterna.

- Det är typiskt för en så ung spelare, de är ojämna. Här kan han mogna som spelare.

Klubben är beredd att komma till Stockholm redan nästa vecka för samtal - om priset är det rätta.

Nästa steg blir att laget direkt kontaktar Djurgården. Först då kan ett möte bokas. På måndag ska presidenten i klubben, enligt planerna, själv ringa ordförande Bo Lundquist.

Denne bekräftar att han och Bosse Andersson igår kontaktades, via telefon och fax, men säger att man aldrig gör något förrän en officiell förfrågan kommit direkt från en klubb.

- Vi har många agenter som ringer hela tiden, särskilt om Källström. Vi går inte genom mellanhänder utan vill sköta det direkt med klubbarna.

Jennifer Wegerup