I morgon avgörs Djurgårdens Europaöde

”Vi ska ta oss hela vägen till Champions League...”

1 av 2
I morgon klockan 12.00 avgörs det vilka Djurgården får möta i kvalet till Champions League.
FOTBOLL

Celtic eller Grazer AK?

Djurgården vet vad de önskar sig.

- Vi vill ta oss hela vägen fram till Champions League. Når vi dit får vi möta roliga lag förr eller senare, säger klubbdirektören Bosse Andersson inför fredagens kvallottning.

Sill och nubbe får vänta.

I morgon befinner sig Andersson tillsammans med Dif-ordföranden Bo Lundqvist i schweiziska Nyon för att närvara vid lottningen av kvalet till Champions League.

Avgörs klockan 12

12.00 är klockslaget alla djurgårdare väntar på.

De potentiella motståndarlagen ser ni här nedanför.

Drömlottningen är inte den mest spektakulära.

- Visst vore det kul med en match mot Celtic. Men viktigare är att vi får en bra lottning rent sportsligt. Drömscenariot har vi klart för oss och det är att ta oss vidare till gruppspelsfasen av Champions League, säger Andersson.

Klarar Djurgården att gå hela vägen fram väntar mångmiljoninkomster.

Men det kommer att vara ett slitet Dif-lag som ställs på benen i eventuella Champions League-matcher.

Om Djurgården vinner nästa veckas cupmatch mot Malmö och tar sig vidare från den inledande kvalomgången till Champions League väntar hela nio matcher 30 juli-23 augusti.

"Viktigt för fotbollen"

- Det är inte riktigt bra. Klubbarna som ska spela i Europa måste beredas tid för att kunna lyckas. För svensk fotboll är det viktigt att vi är framgångsrika i Europa och lyckas behålla de platser vi har i de europeiska cuperna, säger Andersson.

Den 24 juli ska Djurgården anmäla vilka spelare som ska representera klubben i Champions League-kvalet. Blir det gruppspel får nya spelare anmälas till och med den 31 augusti.

- Det kan bli förändringar i truppen, särskilt om vi drabbas av skador.

Ett första steg är att behålla dagens trupp intakt. Den 1 juli ska Johan Elmander återvända till Feyenoord om ingen ny överenskommelse träffas klubbarna emellan.

- Den dagen börjar närma sig och det förs diskussioner mellan klubbarna. Men mer än så tänker jag inte gå in på den saken, säger Andersson.

Så rustar Djurgården för Champions League

...och så här ska de lyckas ta sig dit

Martin Fransson