”Vi tror att vi kan bättre”

Lukic försiktigt optimistisk inför returen mot Partizan

FOTBOLL

STOCKHOLM

Efter 1-1 på bortaplan mot Partizan Belgrad i Champions League-kvalet är givetvis Djurgårdens målsättning att få minst 0-0 i returmötet hemma på onsdagen.

Men tränaren Zoran Lukic tror inte att det blir lätt.

- Jag tror att vi kan spela bättre. Men jag tror inte att det blir lättare bara för att vi spelar hemma, säger han.

För många spelare och ledare är onsdagskvällens match det största de varit med om inom fotbollen, säger Lukic.

- Därför börjar det smyga sig in lite anspänning, nervositet i truppen. Men spelarna är annars pigga och fräscha och glada.

Med ett undantag. Aziz Corr Nyang fick en smäll på foten i matchen i Belgrad för en vecka sedan och är inte aktuell för spel.

- Babis (Stefanidis) tror jag kan vara tillbaka. Han tränade normalt i dag och är tilltänkt för spel från start.

Vill ha bättre prestation

1-1 mot Partizan i Belgrad är ett resultat att sätta en liten skrällstämpel på.

- Vi är också väldigt nöjda med resultatet från den matchen. Däremot vill vi noga påpeka att resultatet och prestationen inte hade den allra bästa kopplingen i Belgrad. Vi är inte nöjda med spelarnas prestation, säger Lukic om hans och tränarkollegan Sören Åkebys tankar om matchen senast.

- Vi tror att vi kan bättre. Men vi möter ett mycket skickligt lag som är mycket duktiga individuellt. Det gäller för oss att både försvar och anfall funkar till 100 procent.

Vad ska ni ändra på till onsdagens match?

- Skillnaden mot förra matchen är att vi måste bli mer aggressiva och kliva närmare dem för att förhindra deras fina kortpassningsspel.

Hur ska ni få stopp på deras ytterbackar?

- Vi har pratat om det och lösningen är att flytta positionen av våra forwards högre upp så de kan ta hand om deras bollfördelare. Det kräver mycket mer arbetet av både forwards och mittfältare.

Väl förberedda

Första matchen spelades för bara en vecka sedan. I lördags spelade sedan Djurgården allsvensk fotboll mot Elfsborg (seger 2-0).

Det börjar inte bli slitet i truppen med tre matcher på en vecka?

- Nej, vi är inte slitna. Skulle vi misslyckas kan vi inte skylla på att vi är slitna.

- Vi är förberedda - har tränat för det här. Ska man spela i Europa blir det många matcher och det har vi förberett oss på. Vi är varken slitna mentalt eller fysiskt utan ser det här som en utmaning.

Partizan Belgrad har aldrig tidigare kvalat in till huvudturneringen i Champions League. För att kunna göra det värvade man den förre tyske fotbollsstjärnan Lothar Matthäus som tränare.

- Om vi inte lyckas få en vinnarmentalitet i truppen nu så kommer vi inte långt i Europacupspelet, säger Matthäus till den tyska nyhetsbyrån DPA.

Spelar Djurgården 0-0 mot Partizan Belgrad, eller vinner, går svenska mästaren till tredje omgången i kvalet till Champions League. Då väntar engelska Newcastle nästa vecka.

Ingela Ahlberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM