Är de bra...eller dåliga?

Lasse Anrell blir inte klok på allsvenskan

FOTBOLL

Jag blir inte klok på allsvenskan.

Vem är bra och vem är dålig?

Om vi ska vara riktigt ärliga, alltså...

Om vi tar Djurgårdens match mot Elfsborg.

Var det en bra match? Det tror jag inte. Var Djurgården bra? Det tror jag inte. Djurgårdens mittfält var långa stunder inte med i matchen. Ändå vann laget. Kim Källström gjorde inte mycket - utom den där passningen som gav mål.

Var Elfsborg bra? Det tror jag inte. De förlorade ju.

Var Elfsborgs mittfält bra? Ja, jag tror det. De skapade en sju åtta klara målchanser. Då måste de ju varit bra.

Men det blev inget mål så då var de väl dåliga.

Var anfallet bra? Det tror jag inte. Fredrik Berglund var bäst på plan, ansåg en del. Men han gjorde inget mål. Så då var han väl inte bra.

Dagens Nyheter skrev att det var en stabil seger av Djurgården. Det var en intressant formulering. Är det stabilt att släppa till så många målchanser och förlita sig på stolpar och Andreas Isaksson? Det håller en gång, kanske två men det håller inte i längden.

Djurgården är illa ute - om de inte verkligen blir stabila. Första halvleken mot Partizan och första halvleken mot Elfsborg kunde slutat hur illa som helst.

Flyt förtjänar man

Å andra sidan; Djurgården har flyt just nu. Och flyt förtjänar man.

Det är en gammal sanning men den stämmer alltid.

Geert den Ouden har flyt.

Han ser inte särskilt bra ut. Men han gör mål. Han gör mål hela tiden mot svenska lag.

Mot Partizan plockades han på ett näst intill förnedrande sätt bort av coacherna redan i första halvlek eftersom han aldrig var i närheten av spelet. Men mot svenska lag gör han mål.

Han glänser inte men han står rätt och han gör mål. Det är därför man blir lite nervös av honom; är han bra eller är allsvenskan dålig?

Kan vem som helst ur Europas b- och c-gäng gå in och glänsa?

Jag vet inte.

Kwame Quansah glänste inte. Slog de flesta passningar fel och sprang lite konstigt.

Men han gjorde mål. Sprang fridfullt rakt fram och sköt i ena krysset.

Richard Money pratar om att Boateng befinner sig på en helt annan nivå än övriga spelare i allsvenskan. Han är så övertygad och jag förstår ju att han är det för att sätta press på övriga laget och Boateng själv. Men hur lätt är det att glänsa och få benen att dansa i ett lag av Riverdancestolpar? Det blir intressant att följa.

Turbo vs Boateng

Showtime på söndag 17.00 om byråkraterna hinner fram i tid. Turbo vs Richard Moneys wonderboy. Det kommer att skavas en del.

Och Dede Anderson. Hur bra är han? Han glänste i derbyt men fötterna dansar ju inte direkt. Det är mera Gary Sundgren än Ryan Giggs, om man säger. Dessutom mär han nästan löjligt enbent. Men i allsvenskan skiner han.

För övrigt tar jag tillbaka det där om att Kibebe och Andreas Alm var de som mest såg ut som Riverdance i derbyt. Efter att ha sett matchen i repris är det ju nästan skrattretande att se Gary Sundgren och Svante Samuelsson - båda rör sig exakt som Riverdance.

Pinsamt att det fortfarande ska diskuteras om repriser ska visas på tveksamma situationer. Ge domarna en ärlig chans.

Malmö har blivit utdömda som guldkandidater många gånger i år. Men det är klart; inte ens Tom Prahl har hur många liv som helst.

IFK Göteborgs publik är mina hjältar. Trots att laget inte är med i toppen stöttar de.

Förstod inte riktigt Bajens tifo. Var det en grönvit Pacman eller?

Nadir Benchenaa tackade nej till att vara med i Canal plus i pausen. Det har jag aldrig sett nån annan spelare göra i allsvenskan.

Veckans 11:a

På bänken