Så nära att bli dramats hjälte

Blomqvist om den stora chansen: Det är tungt, det är tråkigt

1 av 2 | Foto: andreas bardell
NEEEJ! Jesper Blomqvist har precis missat Djurgårdens stora chans till ett 3-2-mål och avancemang. "Det var ingen bra vinkel", säger Blomqvist om läget i 91:a minuten.
FOTBOLL

Ett par decimeter.

Så nära var Jesper Blomqvist total succé i sin debut för Djurgården.

Men hans målchans på övertid slutade i burgaveln.

- Hade man gjort mål där hade allt varit frid och fröjd, sa en besviken Blomqvist efteråt.

Han tronar på minnen från fornstora Champions Leauge-da'r, Jesper Blomqvist. Han var med om att vinna 1999 med Manchester United, och det var i Champions League-spel som Milan först fick ögonen på honom.

I Djurgården hann dock det europeiska äventyret knappt börja för Jesper Blomqvist.

- Det är tungt, det är tråkigt, men jag lider mer med alla andra här i Djurgården som varit med hela vägen, sa Blomqvist till Sportbladet efter matchen.

Varmt mottagande

Han fick ett varmt välkomnande av publiken när han byttes in med knappt 25 minuter kvar, då Djurgården fått se sin ledning vändas till underläge

- Det är tråkigt när vi är så nära och gör en så bra match. Men vi måste göra ett mål till när vi pressar på så bra och har så bra chanser.

Efter kvitteringen kämpade Djurgården med nytt hopp, men mot klockan. Råsunda stillnade för ett ögonblick av en sekund när Blomqvist i 91:a minuten fick chansen att avgöra och bli matchhjälte i debuten.

Vinkeln blev dock för snäv och bollen tog i burgaveln.

- Det kändes som om den inte var så långt borta. Det var ingen bra vinkel, säger Blomqvist, som inte riktigt minns chansen.

En chans som kunde tagit Djurgården vidare.

- Det kunde alla chanser, men givetvis hade man gjort mål där hade allt varit frid och fröjd, men så här är de, de här matcherna, det är otroligt små marginaler.

"Vet hur kul det kan vara"

På frågan om hur det känns när han tänker tillbaka på sina tidigare Champions League-triumfer svarar "Jeppe":

- Visst är det tråkigt, jag lider med alla andra, jag vet hur mycket som väntar, hur mycket kul det kan vara.

Med den egna insatsen var Blomqvist hyfsat nöjd.

- Jag är givetvis på något sätt rätt nöjd med min egen insats, jag har ju inte spelat på fyra månader och att då spela 25 minuter, det kändes.

Att hans namn var felstavat på matchtröjan skrattar han bara åt. Att han på andra tröjor, som säljs av en klick IFK-fans, kallas "Judas" stör honom inte heller.

- Jag tror inte att det är precis alla fans, och även om det skulle vara det så...Det är fotboll och det är en lek, jag förstår om folk är - vad ska man säga - arga, irriterade, mer än så är det inte, jag kan inte ens bli riktigt upprörd.

"Vi får sikta framåt"

Jesper haltade lite och tog sig åt knäet vid några tillfällen, men försäkrade efteråt han mådde prima.

- Det var någon gång, jag fick någon liten smäll, men sen var det inga problem, det känns bra nu. Det känns tråkigt i kväll, men vi får ta nya tag i morgon, sikta framåt.

Jesper Blomqvist slänger väskan över axeln, går ut till spelarbussen och lämnar Råsunda och drömmen om Europa-spel bakom sig - för den här gången.

Jennifer Wegerup