Grahn på väg till Malmö FF

Den omstridde spelaren på blixtvisit hos Borg & Madsen

FOTBOLL

Tobias Grahn är nära att skriva på för MFF.

Han var i veckan på blixtvisit i Malmö och träffade där klubbens ordförande Bengt Madsen och sportchef Hasse Borg.

Grahns norska klubb Vålerengen bekfräftar att man förhandlar med en klubb.

Foto: AFTENPOSTEN
ALLSVENSK IGEN? Tobias Grahn, 23, ska enligt uppgifter till Sportbladet ha börjat förhandla med Malmö FF .

Malmö FF kan vara på väg att förstärka truppen med Tobias Grahn. Den omstridde 23-årigen verkar nu vara nära att lämna norska Vålerengen, där han haft en turbulent tid.

Enligt Sportbladets källor var Grahn i Malmö i tisdags på en snabbvisit. Han bodde en natt på hotell innan han återvände till Norge för att spela cupmatch mot Lillestrøm - en match som kan ha varit hans sista för Vålerengen.

Nu kan det i stället bli allsvenskan och Malmö FF för Tobias Grahn. Enligt Sportbladets uppgifter träffade Grahn MFF:s ledning, sportchef Hasse Borg och ordförande Bengt Madsen, under sitt korta besök, på mindre än ett dygn, i Malmö.

Oense med tränaren

Tobias Grahn har haft det tungt i Vålerengen, framför allt på sistone. Han har varit oense med tränaren Kjetil Rekdal om var han ska spela i laget och skapade nyligen rubriker när han skickades av planen under träning av Rekdal.

- Jag har sagt i flera månader att jag vill bort från klubben och de är medvetna om det, berättade Grahn nyligen i en intervju med Sportbladet.

Han sägs vara mycket positiv till MFF och en flytt till Malmö skulle, utöver det fotbollsmässiga lyftet, också innebära att Grahn får mycket nära till sin flickvän Tina, som bor i Köpenhamn.

Vill ha mer pengar

Vålerengen är angeläget om att sälja svensken för att kunna köpa Branns Petter Furuseth Olsen. Finansieringen kan enligt norska medier vara beroende av att Grahn säljs. Affären som var på gång med Elfsborg sprack nyligen.

Vålerengens klubbdirektör, Kjetil Siem, gick i onsdags ut i norska medier och sa att klubben var nära en försäljning av Grahn.

Siem bekräftar också att Vålerengen i torsdags satt i förhandlingar med en klubb. Då nådde man dock ingen överenskommelse, beroende på att Vålerengen vill ha mer pengar för Grahn än vad den andra klubben är beredd att betala.

Hur långt ifrån varandra parterna står i förhandlingarna är oklart.

Sportbladet sökte i natt förgäves både Hasse Borg och Bengt Madsen i MFF för en kommentar.

Har spelat i fyra klubbar i fyra länder

Jennifer Wegerup