Baj, baj, Norge...

Grahn: Jag ville bjuda på mig själv

FOTBOLL

Norgeäventyret är till ända för omskrivne Tobias Grahn.

I avskedsföreställning tackade han sina fans - genom att visa rumpan.

- Jag kommer att vara samma person i Malmö som jag varit i Vålerengen, säger Tobias Grahn.

Foto: VG
När Tobias Grahn spelade sin sista match för Vålerengen ville han bjuda fansen på något extra efter matchen - vilket han också gjorde.

Smaken är som baken, det vill säga delad, om Tobias Grahns fotbollsleverne. Men hos Vålerengens supportrar är han en hjälte. I söndags gjorde den 23-årige stortalangen sin sista match i norska Tippeligan i hemmamötet med Viking Stavanger på Ullevål. Och han tackade för sin tid i klubben med att göra mål. Dessutom passade han på att visa publiken sina sittmuskler.

En tradition

- Det har blivit lite av tradition att spelare som lämnar klubben visar häcken. Publiken bad mig att göra det och jag kände att jag vill bjuda lite på mig själv, säger Tobias Grahn.

Direkt efter matchen placerade han den välfotograferade gumpen i förarsätet på sin bil och styrde mot Malmö. Där väntar nu strama tyglar i form av Tom Prahls ledarskap.

Kommer du att hålla lägre profil i Malmö?

- Jag kommer att vara samma person i Malmö som jag varit i Vålerengen. Men samtidigt mognar man och lär sig av tidigare misstag.

Kommer du att visa baken för Malmösupportrarna också?

- Om Malmö-fansen ber om det så kan jag tänka mig det. Men bara om de vill (skratt). Jag hoppas att jag blir bra mottagen av både fansen och spelarna i Malmö.

Inga problem

Du har varit rubrikernas man i Norge. Kommer du hamna i trubbel i Malmö?

- Nej, jag tror inte att det kommer att bli några problem alls. Jag har stor respekt för vår tränare Tom Prahl. Det är en jättebra och sympatisk tränare med stor pondus. Jag ska jobba hårt för att ta en plats.

I dag tränar Tobias Grahn för första gången med Malmö FF. Helst av allt vill han spela i en central mittfältsroll.

- Jag spelar helst som innermittfältare. Men jag räknar inte med att få några privilegier. Jag tänker jobba hårt både offensivt och defensivt.

Malmös sportchef Hasse Borg är säker på att Tobias Grahn kommer att passa bra in i truppen.

Inte oroliga

- Annars hade vi ju självklart inte värvat Tobias. Vi har haft kontakt med honom i över ett år och är inte ett dugg oroliga. Det där som skrivits om Tobias i media är historia, säger Hasse Borg.

Är Tobias Grahn bra för MFF:s marknadsföring?

- Ja, det tror jag absolut. Det är jätteroligt med spelare som kan bli stora attraktioner. Tobias är en udda mittfältare som kan hålla i bollen och göra det oväntade. Sådana spelare behövs alltid.

Här är allsvenskans 10 största profiler:

Magnus Helander