Polare i Frankrike - polare i Blågult

Farnerud och Dorsin tillbaka i landslaget

1 av 2
Pontus Farnerud.
FOTBOLL

Pontus Farnerud öser beröm över sin nye klubbkamrat och landslagskollega Mikael Dorsin. Nu är båda högaktuella inför höstens EM-kval.

- Mikael har verkligen imponerat, säger Pontus Farnerud.

Om en vecka spelar Sverige träningslandskamp mot Grekland. I går tog förbundskaptenerna Tommy Söderberg och Lasse Lagerbäck ut truppen. Överraskningsmomenten uteblev - så när som på två svenskproffs i Frankrike. Mikael Dorsin, 21, och Pontus Farnerud, 23.

Strasbourgs seger över Guingamp i söndags gjorde positiva intryck på Lagerbäck.

- Jag var där och tittade på Pontus och Mikael. Båda två imponerade, säger Lars Lagerbäck.

På guidad tur i stan

När Sportbladet når Pontus Farnerud åker han tillsammans med pappa Hasse på guidad rundtur i nya hemstaden. Flytten från Monaco har blivit en kick för Landskronas stolthet, som gjorde sin senaste match i blågult i EM-kvalet mot Lettland förra hösten.

- Det är jättekul att vara tillbaka i landslaget. Jag har hittat spelglädjen igen och trivs väldigt bra i Strasbourg, säger Pontus Farnerud.

I Strasbourgs senaste match spelade han en framträdande roll.

- Vi spelar 4-4-2 . Det är ganska likt landslagets spel. Jag får ta ett ganska stort offensivt ansvar och det passar mig jättebra, säger han.

Vilken roll vill du ha i landslaget?

- En fri roll (skratt). Nej, allvarligt är det okej att spela var som helst. Det är kul att bara vara tillbaka i truppen.

Mikael Dorsin har startat proffslivet starkt.

"Har verkligen imponerat"

- Mikael har verkligen imponerat. Det är otroligt bra gjort att som 21-åring och nyblivet proffs slå sig in i förstauppställningen.

Dorsin, med tre A-landskamper under vinterns Thailand-turné, bekräftar att fotbollslivet leker.

- Det är kul att få vara med i landslaget igen. Proffslivet har startat bra. Jag bor fortfarande på hotell, men det är inga problem, säger Mikael Dorsin.

På måndag samlas landslaget i Norrköping. Dessförinnan väntar en tuff bortamatch mot Auxerre på lördag för Strasbourgs succésvenskar.

Sveriges trupp mot Grekland

Magnus Helander