Nannskog får drömlön i Kina

Tre miljoner kr i årslön: Det känns spännande

FOTBOLL

Daniel Nannskog, 29, har fått sitt livs chans - i Kina.

Ett drömkontrakt som kommer att ge honom en årslön på runt tre miljoner ligger färdigt för att undertecknas.

- Det är inget att sticka under stol med att det är bra pengar, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
Daniel Nannskog har all anledning att skratta. I dag kom han till Kina och ett nytt välavlönat jobb som fotbollsspelare - om han accepterar villkoren. Enligt uppgifter till Sportbladet kommer Nannskog att tjäna tre miljoner kronor per år.

I dag landar Daniel Nannskog i Kina för att bekanta sig med klubben Sichuan Guancheng.

- Det känns jäkligt spännande. Det är ju inte direkt som att flytta till Danmark eller Norge. Jag har lite fjärilar i magen, säger han.

De senaste veckorna har Nannskog, vars kontrakt med Landskrona går ut efter årets säsong, funderat på kontraktsförslag från Bois och norska Brann. Men Kina har också funnits med i bilden.

Två klubbar aktuella

Och vid sextiden i går lyfte han från Kastrup för att via Frankfurt flyga till Peking och vidare till provinsen Sichuan i centrala Kina. Målet med resan är att underteckna ett drömkontrakt på 2,5 år.

- Visst handlar det om miljoner, men någon exakt summa vill jag inte gå in på, säger han.

Enligt Sportbladets källor kommer Nannskogs årslön att ligga på närmare tre miljoner kronor.

Men det är inte säkert att det blir spel i Sichuan Guancheng som just nu ligger trea från slutet i den kinesiska ligan. Dalian Shide finns också med i bilden. De båda klubbarna har nämligen en och samma president.

Fjellström öppnade dörren

Den som rekommenderat Nannskog är expertkommentatorn Jens Fjellström som under flera år var proffs i Kina.

- Han har verkligen öppnat dörren för svenskar till Kina. Blir allt klart är det honom jag har att tacka, säger Nannskog.

- Det är svårt att jämföra fotbollen som spelas där med den i Sverige, säger Fjellström.

- Den är teknisk och kvick men som lag har de det ofta svårare. Som utlänning är det viktigt att man tar ett stort ansvar.

Landskrona har fått ett bud som de accepterat. Det som återstår är att Nannskog själv ska bestämma sig för om han är nöjd med det som presenteras för honom i Kina.

- Skriver jag på kommer jag inte att åka tillbaka. I så fall vill jag passa på att hälsa och säga hejdå till mina lagkamrater i Bois här och nu, säger han.

Daniel Nannskog lämnar sina två barn i Sverige när han åker i väg på sitt livs äventyr.

- De bor hos mig på helgerna i Sverige och får komma ner på lov nu i stället. Det blir berikande för dem att få se en ny kultur.

Har flickvän och två barn

Tio svenskar har varit proffs i Kina

Martin Fransson

ARTIKELN HANDLAR OM