...ett väntat resultat, några snygga mål och 90 bortkastade minuter

FOTBOLL

MALMÖ

Finns det en charm i att David möter Goliat på en himla massa arenor runtom i Europa? Eller är det bara meningslös tidsspillan?

För vad gav oss Malmö FF mot Portadown? Ett väntat resultat, några snygga mål, en och en halv bortkastad timme.

Jag tror inte ens att de härliga fans som av Uefa tvingats upp från ståplats till övre sittplatsläktaren - där man lik förbannat stod upp och sjöng och hoppade hela matchen - gick hem med ett lyckligt leende på läpparna.

4-0.

So what?

Ett hängivet fans som jag brukar stöta på i samband med MFF:s träningar sa redan i förra veckan att han inte skulle gå. Därför att om MFF inte vann med minst 5-0 skulle han bli så besviken att resten av veckan fram till Hammarbymatchen på söndag skulle vara förstörd.

Det finns ett rättvisepatos inbyggt i själva idén med cupspel. Alla lag är lika värda inför cupen och får lyckas eller misslyckas efter egen förmåga. Men speciellt kittlande känns det inte att få uppleva en rejäl knall ungefär vart tionde år. 5 941 åskådare på ett småtufft träningspass var en bra publiksiffra.

Besök Belfast, för all del

Returen om två veckor i Portadown är ändå värd att åka till om man har möjlighet. För att ta chansen att besöka den i positiv mening allt hetare nordirländska huvudstaden Belfast en dryg halvtimmes resa därifrån.

Andreas Yngvesson har varit het länge nu. Det är hans explosiva djupledsattacker från vänsterkanten som till stor del ligger bakom att Malmö emellanåt spelar vass anfallsfotboll.

På högerkanten var Erik Johansson blek även mot de matchotränade amatörer som han borde ha kunnat dansa samba med bollen runt.

Eftersom Thomas Olsson gjorde en hygglig comeback utan att briljera som spelmotor lär det bli så att Tobias Grahn får spela yttermittfältare till höger i söndagens viktiga toppmatch mot Hammarby.

Oavsett var Grahn får spela blir det årets mest intressanta debut.

ARTIKELN HANDLAR OM