Vilken cupfest, MFF

Yngvessons showtime: Efterslängar, armbågar - sånt gillar jag

1 av 2 | Foto: KRISTER HANSSON
Andreas Yngvesson klappas om efter ett av sina två mål i segermatchen mot Portadown i Uefacupen. "Att göra fyra mål är alltid bra", säger Yngvesson.
FOTBOLL

MALMÖ

Andreas Yngvesson hade kul mot Portadown.

Inte bara för att han gjorde två mycket snygga mål.

- Det smäller mer i europacupspel. Efterslängar, armbågar, sparkar över hälsenorna vid hörnorna när man står framför mål. Sånt tycker jag är roligt.

Fotbollsmässigt var det inte speciellt underhållande. MFF var som väntat helt överlägset.

Hasse Mattisson skruvade med hjälp av den hårda vinden in en hörna till 1-0.

Sen var det showtime för Yngvesson.

"Trött när jag fick bollen"

Han dribblade med två motståndare på egen planhalva. Slog en lång djupledspassning till Niklas Skoog och ryckte 50 meter för att själv ta emot bollen igen.

- Jag var trött när jag fick bollen men deras back kom perfekt så att jag bara behövde ta några steg åt sidan och så var han borta. Sen gick målvakten ner och då var det bara att stöta in bollen över honom.

Bra samspel med Skoog

Tredje målet var också följden av en snabb djupledsaktion av Yngvesson och väggspel med Niklas Skoog.

- Nicke och jag hade bra samspel i dag. Jag trodde han skulle göra sin patenterade skottfint men i stället slog han tillbaka med ett tillslag. Jag tog ner bollen och slog i mål med yttersidan.

Fjärde målet sköt Niklas Skoog från distans. Med god hjälp av målvakten David Wells som i stället för att låta skottet gå över ribban boxade in bollen i en båge över sig själv.

- Att göra fyra mål är alltid bra. Det är viktigt att få göra många mål. Nu tar vi med oss det här och de fyra mot Örgryte när vi ska möta Hammarby på söndag, säger Andreas Yngvesson.

Ingen chans, Portadown

Det är matchen som gäller för MFF. Portadown var aldrig något riktigt hot och nu handlar returen bara om hur stor Malmös sammanlagda seger ska bli.

Portadowns manager Ronnie McFall har inga större förhoppningar om att kunna vända på hemmaplan.

- Jag hoppas åtminstone att vi förlorar med mindre än fyra mål.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM