AIK har skapat ett eget monster

FOTBOLL

Örebros nollspöke försvann efter 581 minuter.

En lätt petning av Gawelin så var ingen i Närke mörkrädd längre.

Vilka spöken finns kvar nu? Det kanske är fler än vi tror...

Min AIK-vän Andreas skickade ett mejl:

Tja. Det kan inte bara vara jag som upptäckt det; AIK-monstret.

AIK Fotboll har som jag ser det skapat ett alldeles eget monster. Monstret väntar står på sin vakt i sin gömma och bara väntar på den minsta lilla motgång för laget eller föreningen så kastar den fram sitt fula tryne.

AIK har skapat någon märklig negativ stämning och press på såväl spelare, tränare och övriga nyckelpersoner i föreningen.

Monstret har hittat olika anledningar att komma fram de senaste säsongerna, exempel är utbrända tränare, omotiverade tränare, inkilning för tonårsgrabbar som går över styr. Men oftast räcker det med ett par dåliga matcher i rad för att monstrets skepnad ska lägga skugga över hela föreningen med en spiral av dåliga resultat som följd...

Tycker detta monster varit såååå framträdande under senare år så nu när det är här igen undrar jag... det kan väl inte bara vara jag som sett det...?

Många tycker Krister Nordin är slut

Andreas var en av många AIK:are som skrivit den här veckan. Efter derbyt fick jag också många mejl. Jag var en idiot och att såga Boateng efter en match var vansinne.

Kanske. Bara den som har facit kan veta vad som är rätt. Ingen har facit. Boatengs beteende senast mot Öster, då han ibland vände sig mot sina egna, till och med mitt under ett anfall, gjorde många AIK:are bekymrade. Jag fick många mejl. Nicklas Bergkvist skrev:

Jag kräver jag att ni för en gång skull sågar Gnaget så in i helvete. Fy fan, det är patetiskt så dåligt. Har tjurat på er för att ni bara hackar på oss men ni får fria tyglar!!!

Man kan också konstatera att något verkligen har hänt i AIK när jag får 24 mejl på en dag om att Krister Nordin kanske inte borde platsa i AIK längre.

Det känns nästan lite sorgligt. Som slutet på en epok...

Många ifrågasätter nu också Richard Money.

Den enda spelaren som Money fått att utvecklas i år är den urgamle Daniel Tjernström, mejlar Carlsmyr. Sant, kanske, men möjligen har Money också bidragit med den nyskapande så kallade Tombolacoachningen. Vad det är? Ner med alla spelarnamnen i en burk och så drar man de första elva. Vänsterbacken dras först...

Och apropå spöken. Hur länge sen är det egentligen som AIK vann på Råsunda...? Grubbla på det.

Först rätt öppnade lösning vinner en central mittfältsplats.

Apropå hånfulla mejl. Cult skriver:

Vad skall Bajen trycka för tröja efter den här förnedringen? – Jag tyar inte längre Karl-Oskar!

Svårt spela bra när publiken är missnöjd, sa Mats Rubarth. Kan det inte vara tvärtom...?

Den enda förklaringen jag kan komma på till genomklappningen för Hammarby mot Malmö är att spelarna var så genomkorkade att de verkligen trodde på allt som tidningarna skrev efter Sundsvallsmatchen. Herregud, Dede började ju till och med prata om brasilianska landslaget – gosh.

Veckans 11

På bänken

Lasse Anrell