Leverkusen är fortfarande ute efter Farnerud

Diskussionerna med Landskrona fortsätter

FOTBOLL

Bayer Leverkusen inte gett upp hoppet om Alexander Farnerud. Diskussionerna med Landskrona fortsätter och i dag finns klubbledare på plats i Stockholm.

- Det var aldrig ett klart nej från vår sida, säger pappa Hans Farnerud.

Det internationella transferfönstret håller öppet en dryg vecka till. Bayer Leverkusens tränare Klaus Augenthaler vill inte att det stänger innan han har fått sin nye favoritspelare: Alexander Farnerud, 19.

- Diskussionen med Leverkusen är inte avslutad, säger Bois klubbdirektör Lars Persson.

I mitten av juni erbjöds Landskrona 23 miljoner för u21-landslagsmannen. Bois godtog budet.

Men det blev ingen övergång.

- Det var ett lite pressat tidsschema just då. Alexander skulle iväg med u21-landslaget och hans kontrakt med Bois låg i skiljenämnden. Det var mycket i den vevan, vi ville inte blanda in en sak till mitt i alltihop, säger Hans Farnerud.

Drog ut på tiden

Något klart nej fick aldrig Leverkusen. Övergången drog ut på tiden och såg ut att gå om intet.

Men för tre veckor sedan gjorde Leverkusen en ny framstöt.

- Vi pratar fortlöpande med varandra, men mig veterligen har det inte hänt något nytt, säger Lars Persson som just nu befinner sig på en semesterresa.

Bayer Leverkusen möter i dag Bochum i tyska Bundesliga. Därför kan Klaus Augenthaler, som tidigare personligen ringt upp Farnerud för att diskutera framtid, inte åka till Stockholm för att se matchen mellan Djurgården och Landskrona. Men andra representanter för Leverkusens klubbledning har redan anlänt till Sverige. Det handlar inte om scouter i storklubbens nätverk utan om toppersoner. Lyckas de med sitt uppdrag kommer Teddy Lucic att ha en svensk lagkamrat inom en veckas tid.

Martin Fransson