Lagerbäck: Åkeby är ute på tunn is

Förbunds-
kaptenen svarar på kritiken

1 av 2
Lagerbäck.
FOTBOLL

Efter Sören Åkebys attack mot förbundskaptenerna.

Nu svarar Lasse Lagerbäck på kritiken:

- Jag är väldigt förvånad. Åkeby är ute på tunn is. Han har ingen fakta bakom sina påståenden.

Sören Åkeby ifrågasatte i går varför förbundskaptenerna tar ut Magnus Hedman i landslaget trots att målvakten sitter på bänken i Celtic.

Djurgårdstränaren fortsatte med att kritisera att Fredrik Ljungberg och Zlatan Ibrahimovic tas ut till träningslandskamperna trots att Freddie och Zlatan enligt Åkeby sällan spelar matcherna.

- Två man som kommer hem på semester. Varför inte ta in två andra spelare och låta de prova. Skit i dem som alltid gör så här.

Förbundskapten Lasse Lagerbäck har läst kritiken - men förstår den inte.

- Jag är väldigt förvånad. Åkeby är ute på tunn is. Han har ingen fakta bakom sina påståenden.

Lagerbäck menar att Magnus Hedman spelade varannan match under skotska försäsongen, dessutom stod han nyligen en tävlingsmatch.

Tillräckligt tränad

- Vi tycker han är tillräckligt matchtränad. Jag delar inte Sören Åkebys uppfattning.

Vad gäller Ljungberg och Zlatan säger Lagerbäck:

- Det betyder väldigt mycket för landslaget att våra spelare kommer till samlingarna, vi ses kanske bara tolv gånger om året. Det är positivt för gruppen även om de är skadade.

Lagerbäck fortsätter:

- Jag kan inte heller påminna mig att Fredrik vid något annat tillfälle än mot Grekland kommit hem utan att spela. Zlatan räknade vi med att han skulle spela, vi fick beskedet efter tisdagsträningen dagen före Grekland-matchen.

- Det är mig veterligen enda gången Zlatan inte spelat förutom Portugal-matchen då han hade spelförbud på grund av hjärnskakningen han fick mot Ungern.

Robert Laul