Malmö som väntat vidare i Europa

Vann även returmatchen mot Portadown

FOTBOLL

MALMÖ

Malmö FF är inne i Uefa-cupens hetluft. Segern med 2- 0 (0-0) i returen på torsdagen mot nordirländska Portadown betydde 6-0 sammanlagt och det ger möjligtvis vibrationer av gamla tider när ''di blåe'' härjade i Europa som värst.

- Vi får se, sade MFF:s klubbdirektör Hasse Borg direkt efter slutsignalen.

Foto: AP
Ijeh gjorde två mål mot Portadown i returen.

Borg var ju med på planen 1988 och 1989 när det handlade om San Siro och Inter. Vid andra försöket klarade man Milanoklubben, men sedan tog det slut.

På fredagen lottas MFF mot kommande motståndare. Och Borg åker till Monte Carlo för att se vad som väntar.

Då frågar man sig vad MFF vill ha?

- Lite kittlande skulle det vara med FC Köpenhamn, men det är min personliga reflektion, sade Hasse Borg till TT direkt efter slutsignalen på Shamrock Park i Portadown.

Vad vill ni inte ha?

- Dynamo Kiev eller något öststatslag som inte drar publik och som dessutom är bra.

Malmö FF spelade inte någon bländade fotboll men gjorde det som skulle göras. Vann returmatchen mot nordirländska Portadown i kvalet till Uefa-cupen efter mål av Peter Ijeh, 1-0 en kvart efter halvtidspausen och 2-0 tre minuter senare.

Returen var ju en match som bara skulle spelas av. Portadown var blekt på Malmö stadion för fjorton dagar sedan när det blev 4-0 till MFF. Så redan då kan man tänka sig att klubbens ledarskikt, tränaren Tom Prahl, spelarna och fansen funderade på vilket lag man ska möta när cupen lottas i Monte Carlo på fredagen.

MFF öppnade matchen på Shamrock Park med fyra jättechanser, men Markus Rosenberg, som hade tre tillfällen att näta, missade. Dessutom skadades mittbacken Olof Persson och fick lämna planen efter 25 minuter, lindad om vänster ankel med ett rejält bandage.

Senast MFF var ute i Europa var säsongen 1998/99 då det tog slut mot Hajduk Split.

TT