Marseille vill köpa Afonso

"Deras bud är intressant"

FOTBOLL

GÖTEBORG/RIO DE JANEIRO.

Örgryte har redan tappat Jeffrey Aubynn och Martin Ulander.

De kan även förlora brassestjärnan Afonso Alves, 22 - till franska Olympique Marseille.

- Deras bud är intressant, säger han.

Foto: ANDERS DEROS
Öis Afonso Alves är eftertraktad.

Anfallaren gjorde stor succé under sitt första år i allsvenskan med 13 mål på 18 matcher.

Den här säsongen började tyngre när Afonso missade inledningen på grund av ett magbråck. Målskyttet har sedan inte kommit upp i samma tempo som under fjolåret. Afonso har svarat för sex mål på 16 matcher.

Det tycks dock inte avskräcka utländska klubbar.

Enligt Sportbladets brasilianska källor har ett par franska och en dansk klubb visat intresse för Afonso. En av klubbarna är franska ligans ledarlag, Olymique Marseille.

- Det stämmer att de varit i kontakt med mig. Jag har fått klart för mig vilka de ekonomiska villkoren är, säger Afonso via tolk till Sportbladet.

Brassens kontrakt med Örgryte går ut 1 april 2004, men han vill inte gå in på om Olympique Marseille är ute efter en snabb övergång eller vill vänta tills Afonso blir Bosmanfall.

"Inte nöjd med lönen"

I gårdagens förlustmatch mot Halmstad var Afonso en av de bättre i Öis, men lagets mål gjordes av landsmannen Paulinho Guará.

Vill du lämna Örgryte?

- Jag trivs bra i klubben, men jag är inte nöjd med min lön. Dessutom är min dröm att få spela i en större liga inför riktigt mycket folk på läktarna, på stora arenor, säger Afonso.

Nyligen lämnade Jeffrey Aubynn Örgryte och flyttade till danska Århus.

Övergångssumman blev låg eftersom Aubynns kontrakt var på väg att gå ut.

När även Martin Ulander skrev på för Århus beslutade Öis styrelse att stänga av Ulander från spel i klubben tills hans kontrakt går ut vid säsongens slut. Först då kan Ulander gratis flytta till Danmark och spela för Århus.

Nu kan något liknande vara på väg att hända med Afonso Alves.

- Till att börja med ska jag göra så gott jag kan för att Örgryte ska få en bra placering i allsvenskan. Sedan tar jag det lugnt och avvaktar vad som händer. Jag känner mig inte stressad, säger Afonso.

Michael Wagner, Lennart Palmeus