Blåsningen IV

Assyriska har blåst tre allsvenska lag på vägen till final - Elfsborg nästa?

1 av 2 | Foto: Pernilla Wahlman
Blåste Göteborg Kan Ivan Isakovic och Assyriska skrälla även mot Elfsborg i dag?
FOTBOLL

1982 var han lagkapten när IFK Göteborg fällde Europas jättar. Nu är han tränare när Assyriska förnedrar Sveriges storlag.

I dag ska Conny Karlssons lag blåsa Elfsborg på cupguldet.

- Spelarna lyfter sig i cupmatcher, säger Conny.

Superettanlaget Assyriska har lurat tre allsvenska lag på cupavancemang. Med ett blixtsnabbt anfallsspel och en försvarsmur som betong har Örebro, Göteborg och Djurgården skickats ut ur svenska cupen.

Assyriskas tränare Conny Karlsson kan det här med att skrälla. För drygt 20 år sedan ledde han IFK Göteborg till Uefacupseger.

Då fälldes storheter som Valencia, Hamburger SV och Kaiserslautern.

Svenska cupen kanske inte är lika stor - men skrällfaktorn är det definitivt.

- När man vinner mot det första och det andra allsvenska laget så växer man som spelare. Man har fortfarande stor respekt för lagen man möter, men man vet att man har möjlighet att vinna sådana här matcher. Det var likadant för oss när vi vunnit i Uefacupen, säger Conny.

Hur kan ett superettanlag lyckas slå ut tre allsvenska lag?

- Vi har spelat ett väldigt disciplinerat försvarsspel, och sedan har vi satt dom chanser vi fått. Vi har varit ruskigt effektiva, säger Conny.

Sedan han tog över i mitten av säsongen har han jobbat stenhårt med försvarsspelet. När sedan Assyriska erövrar bollen ska den spelas rakt framåt. Inget långtjong, bollen efter backen, korta passningar - men alltid framåt.

- Vi spelar med ett lågt försvarsspel och gör det trångt för motståndarna.

Men Elfsborg vill också kontra"

- Ja, men jag har svårt att se att vi står på var sin planhalva och väntar, säger Conny och skrattar.

- Vi möter ett duktigt allsvenskt lag, klart att Elfsborg kommer att ha mer boll än oss, de ska kunna föra en sådan här match, säger Conny.

Får vi se samma framgångsrika taktik som tidigare?

- Ja, vi gör ingenting speciellt taktiskt mot Elfsborg. Men jag har full respekt för deras två duktiga forwards (Lars Nilsson och Hasse Berggren) och Magnus Samuelsson som jag tycker styr på mitten. Dom kommer jag nämna på spelargenomgången före matchen.

Blsåningen III

Blåsningen I

Blåsningen II

Kanal 5 – 15.15 (avspark 15.30)

Johan Rikner