Svensk tv nobbar U 21-landslagets match mot Spanien

”Den matchen har aldrig varit aktuell på något sätt”

FOTBOLL

Det är matchen som ska föra Sverige ett steg närmare OS-spel 2004.

Men ingen tv-kanal är intresserad att sända.

– Vi har inte råd. Det är en prioriteringsfråga och den matchen har aldrig varit aktuell på något sätt, säger sportchefen på SVT, Remy Nilson.

Förbundet har satsat hårt på kvalmatcherna till U 21-EM mot Spanien. Man fick a-landslagsspelarna Andreas Isaksson, Kim Källström och Mikael Dorsin att ställa upp och vann första mötet med 2–0 – ett möte som sändes i TV 4.

Nu är intresset från kanalerna mer kyligt. Alla har nobbat att sända returmatchen. Och svenska folket går därmed miste om en av de viktigaste fotbollsmatcherna för ett svenskt landslag det här året.

Väljer andra program

– Det har aldrig legat i vår planering. Vi tog tidigt beslutet att inte sända. Att vi sände första matchen berodde på att det låg inom ramen för Tipslördag. På onsdag har vi andra bra program vi vill sända, säger sportchefen på TV 4, Hans Pekkari.

Kanal 5 – som brukar sända Sveriges bortamatcher för a-landslaget – skyller på att man inte har tiden för att få till en sändning:

– Vi fick en förfrågan men för sent. Vi har ingen möjlighet när förfrågan kommer så sent, säger Kanal 5:s programchef, Johan Westman.

Sportbladet-TT