Brevet som ska få Henke till EM

Henrik Larsson: Klart att jag blev överraskad

FOTBOLL

Lennart Johansson vill gärna se Henrik Larsson i EM nästa år.

Så gärna att den svenske Uefa-ordföranden skrivit ett personligt brev till honom.

Där skriver Johansson om sin innerliga önskan att Larsson ska göra comeback i landslaget.

- Det är alltid trevligt att få brev från den store Lennart, säger "Henke".

Foto: PRESSENS BILD
Skrev brev till henke Uefa:s ordförande skrev ett personligt brev till Henrik Larsson där han uttrycker sin ”innerliga önskan” att få se Henke i blågult i EM. Men Henke har inte ändrat sig. ”Just nu har jag annat att tänka på”, säger han.

Med ett drygt halvår kvar till EM i Portugal växer längtan efter Henrik Larssons medverkan och övertalningskampanjen blir allt starkare.

Nu avslöjas det att även Lennart Johansson drömmer om att få se "Henke" tillbaka i Sveriges landslag. Och att han gjort vad han kan för att hjälpa till med att det blir så.

Personligt brev

Uefa-presidenten skrev ett varmt, personligt brev till stjärnanfallaren - ett brev som inte lämnade Henrik Larsson oberörd. I det nya numret av fotbollsmagasinet Offside publiceras brevet.

Johansson skriver där bland annat:

"Som du förstår kan jag inte kräva något av dig, bara ha en innerlig önskan. Det bör dessutom sägas att jag inte talat med förbundsledningen, inte heller med förbundskaptenerna. Men jag är säker på att alla de och övriga svenska folket skulle glädja sig åt ditt deltagande. Lycka till i fortsättningen. Din tillgivne, Lennart Johansson".

Förvånad men glad

Henrik Larsson blev förvånad, men glad över brevet från den välrespekterade fotbollshöjdaren.

- Det är alltid trevligt att få ett brev från den store Lennart. Jag har sparat det och ska rama in det. Det är klart att jag blev överraskad. Han hade sagt något i tidningarna, det var en av anledningarna att han skrev till mig.

Offside-redaktören Mattias Göransson frågade Lennart Johansson om hur viktigt han tyckte att "Henkes" medverkan i EM var för det svenska landslaget.

"Förändrar inget"

- Johansson svarade "det vill jag inte säga av hänsyn till de andra". Och det var ju ett rätt talande svar, säger Göransson till Sportbladet.

Även om Uefa-presidentens brev nu hamnar inom glas och ram och på hedersplats i det Larssonska hemmet är det oklart hur mycket brevet påverkat "Henke".

Öppnar det för EM?

- Just nu har jag mycket annat att tänka på, säger Larsson.

Är det ändå inte så att det påverkar dig?

- Som sagt, jag har mycket att tänka på just nu, med min familj. Brevet kom för en månad sedan och det har inte förändrat någonting sedan dess.

Lennart Johanssons brev till Henrik Larsson

Så här övertalades Henke - förra gången

Längre ned på sidan: 1) Lennart Johansson brev till Henrik Larsson. 2) Så övertalades Henke förra gången.

Jennifer Wegerup