”Djurgårdens pris för högt”

Därför ratas Källström - nu tvingas Dif sänka prislappen?

FOTBOLL

Rykteskarusellen kring Kim Källström fortsätter.

Franska Rennes kan vara beredda att betala ordentligt för honom.

Men för flertalet intresserade klubbar är han för dyr.

Det kan sluta med att Djurgården tvingas sänka hans prislapp.

Foto: ULF HÖJER
Ryktenas man - Kim Källström.

Uppgifterna om klubbar som vill ha Kim Källström är många. Men i nuläget är få beredda att betala hans beräknade marknadsvärde på 20 till 25 miljoner kronor. Franska Rennes kommer eventuellt till Stockholm nästa vecka. Klubben är tack vare sina rika ägare en av få som i dag har råd och kan vara beredd att betala dyrt för den unge svensken.

Samtidigt påstås italienska Empoli på nytt vara intresserade av Källström. Serie A-klubben sägs vara på väg att sälja Di Natale och i stället vilja ha Källström.

- Det stämmer inte, Källström är för dyr för oss, säger Empolis klubbdirektör Giuseppe Vitale till Sportbladet.

Klubben är den enda som lagt ett bud, värt cirka 16 miljoner kronor. Det avvisades dock i somras.

- Han är en intressant spelare, men Djurgårdens pris är för högt, sa Vitale i går kväll till Sportbladet.

Utöver Rennes och Empoli är franska Bordeaux den enda klubb som tagit kontakt med Djurgården. Enligt Sportbladets källor är dock den franska klubben bara beredd att betala drygt en miljon euro för Källström. Paris Saint-Germain sägs nu också ha ögonen på honom, men då bara om man kan få honom betydligt billigare än Christian Karembeu, som är förstavalet.

- Som marknaden är nu vill få betala mer än en och en halv miljon euro för Källström, säger en fransk källa.

Budet ska vara rätt

Även italienska Lazio har påståtts intressera sig för den 21-årige svensken.

- Jag vet inte ens vem det är, sa tränaren Roberto Mancini nyligen till Sportbladet.

Han var inte anträffbar i går kväll, men en annan källa i Lazio sa från klubbens hotell i Siena:

- Nu vet vi vem spelaren är. Men vi behöver först och främst en riktigt snabb, traditionell yttermittfältare. Dessutom är det svårt att handla utomlands eftersom Valencia fortfarande ska ha pengar för Mendieta.

Det fortsätter alltså att vara mycket snack och lite handling kring Källström. Djurgården har hela tiden sagt att man inte har bråttom och att budet ska vara det rätta. Ett problem för de regerande svenska mästarna är också att Häcken ska ha sin ansenliga del av Källström-kakan. Något som gör att man är ännu mindre benägna att sänka prislappen.

Häckens ordförande Åke Nilsson vill inte kommentera några summor.

- Jag kan inte gå in på detaljer i vårt avtal med Dif. Det är ingen panik för Kim, han är ung och nu ska han ju spela i EM och hans kapacitet är unik, säger Nilsson.

"Passar bra i England"

Om den avsvalnade spelarmarknaden säger han:

- När Kim var hos oss var det många engelska klubbar som hörde av sig. Det är ju den hetaste spelarmarknaden. Nu verkar det mest vara franska och italienska klubbar. Kim var inte så sugen på England då och jag vet inte vad hans rådgivare säger. Men det är synd om en del av marknaden väljs bort om det nu är så. Där finns pengar och jag har alltid trott att han skulle passa bra i England.

Alla proffsrykten kring Kim Källström

Jennifer Wegerup