”Svårast tänkbara motstånd”

Svenska fotbollsprofiler om EM-lottningen

1 av 6
Martin Dahlin.
FOTBOLL

1. Var det en bra lottning för Sverige?

2. Går Sverige vidare från gruppspelet?

3. Vilka vinner EM?

Martin Dahlin, VM-hjälte 1994:

1. Den är väl okej. Det känns som att vi ska kunna slå Bulgarien och Danmark, även om Danmark har ett bra lag och många giftiga spelare.

2. Det är en tuff grupp, men jag tror att Sverige klarar sig vidare från gruppen.

3. Det kommer att bero lite på hur det går för vissa klubblag, hur slitna de kommer att vara. Men jag tror att Frankrike vinner.

Tom Prahl, fotbollstränare Malmö:

1. Spontant känns det som en tuff lottning. Bulgarien har gjort en bra säsong och är på väg uppåt och Italien är alltid bland de bästa i stora mästerskap. Danmark är också bra. Det blir svårt. Men det är klart, Danmark och Bulgarien känns som motståndare som vi kan slå.

2. Det måste jag ju tro, vi måste vara optimister.

3. Hemmanationen brukar vara bra. Men Italien, Holland, Frankrike och Tyskland brukar alltid ta medaljer. Jag tror att det står mellan dem.

Zoran Lukic, tränare Djurgården:

1. Spontant tycker jag att vi fått svårast tänkbara motstånd. Danmark är bra, Italien är mästare att spela på resultat och Bulgarien är på väg upp. Jag är inte nöjd, särskilt inte att vi fått Italien.

2. Ja, vi har visat att vi har ett bra lag. Vi har klarat oss under VM mot mycket svårare motstånd. Jag tror att Sverige kan klara att gå vidare.

3. Min favorit är Frankrike. Individuellt sett har de skickligast spelare och de vill ha revansch från VM.

Marcus Allbäck, Aston Villa:

1. Ja, det var väl helt okej. Det har varit mycket snack innan om drömlottning och mardrömslottning men det handlar ändå om att spela de tre matcherna och ha lite flyt. Kul att möta Danmark, lite nordisk rivalitet där. Och Italien är alltid kul.

2. Ja, det måste jag ju tro, annars är det ingen idé att åka.

3. Ja du, jag får väl säga Frankrike då. De slår kanske oss i finalen, om de har en bra dag.

Anders Linderoth, tränare Hammarby:

1. Ja, det tycker jag väl, eller bra och bra. Det är ingen lätt grupp. Det är det inte, men det är ingen.

2. Ja, jag tror att Sverige klarar sig vidare

3. Jag tror att Frankrike vinner. De har ett väldigt bra lag och väldigt bra spelare som gör bra ifrån sig. Särskilt de som spelar i engelska ligan.

Thomas Nordahl, expertkommentator:

1.Ja, acceptabel tycker. Den sista gruppen ser ut att vara den svåraste med Tyskland och Holland.

2. Italien brukar vara bra i stora mästerskap. Jag hoppas att det kommer att stå mellan Sverige och Danmark om andraplatsen i gruppen.

3. Det beror ju på lottningen. Jag skulle tippa på att det blir något av de kända gamla namnen. Jag tror att Italien har en bra chans att vinna. De har spelare som har lite utöver det vanliga.

Malin Ekmark