Esbjerg vill ha ”Bella”

”Det stämmer att en dansk klubb är intresserad av mig”

FOTBOLL

Fredrik Berglund kan vara på väg till danska Esbjerg.

Klubben vill ha honom och har kontaktat Roda.

– Det stämmer att en dansk klubb är intresserad av mig, säger Berglund.

När transferfönstret öppnar i januari kan Fredrik Berglund hamna i Danmark. Femfaldiga danska mästarna Esbjerg vill värva honom.

– Jag kan inte bekräfta vilken klubb det är mer än att det är en dansk toppklubb. Du har Esbjerg, Odense, Bröndby och FC Köpenhamn som alla är bra klubbar, säger ”Bella”.

Tvåa i danska ligan

Enligt Sportbladets uppgifter är det dock Esbjerg, som ligger tvåa i danska ligan, som vill ha svensken.

– Om vi ska skriva kontrakt? Vi har sett honom spela, men det handlar om priset också. Rodas prisnivå är inte vår, säger Esbjergs klubbdirektör Niels-Erik Söndergaard och tillägger:

– Berglund är en spännande spelare. Kjetil Pedersen har pratat mycket om honom. Vi har hittills haft succé med våra svenskar.

Vill spela i Danmark

– Jag spelar gärna i danska ligan, jag har sett några matcher och det är en intressant liga. Dessutom är den aktuella klubben spännande, säger Berglund.

Esbjerg har efter försäljningen av Tommy Bechman till tyska Bochum pengar att handla för, men inte obegränsat.

– Det är inte fattat något beslut ännu. Men han (Berglund) är en spelare vi sett, även på video. Eftersom vi bara har ett skott i bössan vill vi dock vara hundra procent säkra innan vi slår till. Annars väntar vi hellre, säger tränaren Ove Pedersen.

Jennifer Wegerup