Möjlige ersättaren kan stängas av: Han måste skriva på...

IFK Göteborg sätter press på Ericsson

FOTBOLL

Kim Källström lämnar Djurgården.

IFK Göteborgs Martin Ericsson, 23, nämns som ersättare.

- Blir det inte klart med oss i nästa vecka, så är det nog kört, säger IFK:s ordförande Mats Persson.

Foto: THOMAS JOHANSSON
Blåvitts passningsgeni Martin Ericsson nämns som Kim Källströms ersättare.

Den sista juni går Martin Ericssons kontrakt ut med IFK Göteborg. Långsamma kontraktsförhandlingar sätter press på Göteborg. Nu hotar man med den allt oftare förekommande allsvenska policyn - att stänga av honom från spel - om han inte skriver på för IFK.

- Ja, vi är i alla fall inte intresserade av spelare som spelar 8-9 omgångar av 26, säger IFK:s fotbollsansvarige Mats Persson.

Vill behålla Ericsson

Sedan Djurgården för ungefär en månad sedan framförde att man var intresserade av IFK:s mittfältsvirtuos har spekulationerna pågått. Och när Kim Källström i går blev klar för Rennes tog de än mer fart.

- Det är inte så underligt att det ryktas. Det finns inte många spelare på den positionen i Sverige som håller en hög klass. Men Martin är en spelare som vi vill behålla, säger Mats Persson.

Det är heller inte underligt att det ryktas eftersom Ericssons kontrakt med IFK går ut den sista juni - och han ännu inte skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

Snabb lösning?

- Kommer vi inte överens nästa vecka eller allra senast i början av vecka efteråt. Ja, då känns det nära att han lämnar klubben, säger Persson.

"Handlar om pengar"

Handlar det om pengar?

- Delvis. Vi bollar olika idéer och har närmat oss varandra på senare tid. Däremot har vi inte haft kontakt med Djurgården eftersom de inte får kontakta spelaren förrän sex månader innan kontraktet går ut.

Det är det den första dagen på år 2004.

Händer inget nästa vecka lär huggsexan dra i gång - med Djurgården som favoriter. Och Göteborg lär vilja sälja Ericsson innan kontraktet går ut.

Eremenko aktuell?

Från Djurgårdens håll har man valt att inte uttala sig om specifika spelare. Men lagets tränare Zoran Lukic har tidigare berömt den förre Brage-mittfältaren - som också var med i den senaste landslagstruppen.

Vilket är samma tid som Martin Ericssons kontrakt går ut med IFK Göteborg.

Det har även ryktats om HJK Helsingfors tekniske mittfältare Aleksei Eremenko jr skulle vara en perfekt ersättare för Källström.

Men HJK ville nyligen ha en miljon pund för honom när Birmingham visade intresse.

Då är exempelvis Anders Svensson billigare.

Har gjort 12 mål i allsvenskan

Pierre Matteoni