Ishizaki klar för Genoa

Serie B-lagets tränare: Han är den spelartyp vi behöver

FOTBOLL

Stefan Ishizaki är på väg till italienska klubben Genoa.

AIK-mittfältaren byter allsvenskan mot italienska serie B.

- Han är den spelartyp vi behöver, säger Genoas tränare Luigi De Canio till Sportbladet.

Ishizaki.

Stefan Ishizaki kommer inte att finnas i AIK när allsvenskan drar i gång i vår. Sportbladet kan i dag avslöja att U21-mittfältaren är på väg till Italien. Ishizakis nya lag blir italienska serie B-klubben Genoa.

- Jag vet att han är på väg hit och att han ska komma snart, men jag vet inte om han skrivit på ännu, säger klubbens tränare Luigi De Canio.

Lånas ut till att börja med

Sportbladet talade i går kväll med De Canio som bekräftade att svensken blir Genoas nästa förstärkning om allt går i lås med kontraktskrivandet. Enligt Sportbladets uppgifter lånas Ishizaki ut på ett halvår till att börja med, på samma vis som Fredrik Risp lånades ut till Chievo. Ishizaki lär dock, i motsats till Risp, få spela. Genoa kämpar farligt nära botten i serie B.

- Vi behöver förstärka varenda lagdel. Nu kommer en ny målvakt från Holland, men både försvaret och mittfältet måste förstärkas, säger en källa i klubben och tillägger:

- Svensken kommer att få mycket speltid och det är en perfekt plattform för att sen kunna gå vidare till större italienska klubbar, och en nyttig skola också. Det finns många bra lag och spelare i serie B.

Vacker stad

Genua är dessutom en av Italiens vackraste städer, skönt belägen vid den liguriska kusten och där finns också serie A-klubben Sampdoria.

Tränaren De Canio är positiv till Ishizaki utan att veta mycket om honom.

- Från det jag vet är det en mycket duktig, ung spelare, men mer än så kan jag inte säga, jag kan inte uttala mig mer om det här förrän affären är klar, säger De Canio.

"Gigi" tog över som tränare i september i år då gamle storspelaren Roberto Donadoni fick sparken. 46-årige De Canio har tidigare tränat bland annat Reggina, Udinese och Napoli. Genoas president är Enrico Preziosi, leksakskung och stor personlighet. Han satsar nu på nya spelare med målsättningen att avsluta säsongen i serie B:s övre skikt. Om affären går i lås och Ishizaki gör bra ifrån sig finns möjlighet till ett längre kontrakt.

Jennifer Wegerup