Andersson stoppas av nya klubben

Missar landskampen mot Albanien

FOTBOLL

Uttagen till landskampen mot Albanien.

Då stoppas Anders Andersson av sin nya klubb.

- Belenenses vill inte släppa mig, vi har två matcher nästa vecka och jag måste få speltid.

Anders Andersson blev för några veckor sedan klar för Lissabonklubben Belenenses. Den 29-årige svensken skrev på för ett och ett halvt år. Enligt uppgifter till Sportbladet är Anders Andersson preliminärt uttagen till landskampen mot Albanien.

Men det blir inget spel i landslagströjan.

Belenenses sätter stopp.

- De vill inte att jag ska ställa upp. Sedan kommer de att släppa mig men vi spelar måndag och lördag till veckan och det skulle bli tufft med en match på onsdag också.

- Jag blev tvungen att tacka nej. Landslaget släppte mig för att jag nyss bytt klubb och måste spela in mig här, annars hade de inte släppt mig. Ska man komma med till EM måste man spela, säger Anders Andersson.

Andersson tänker kämpa för en EM-plats.

- Jag vill spela mycket för att inte minska mina chanser.

Tillvaron har varit dramatisk för den svenske mittfältaren under den senaste tiden. För två veckor sedan avled Miklos Feher, hans lagkamrat och bästa vän i Benfica, under en ligamatch.

Nu har svensken bytt klubb och ska anpassa sig till det nya laget.

"Jag är nöjd hittills"

Andersson fick inte tillräckligt med speltid i Benfica och valde därför att göra ett klubbyte. Belenenses är sämre än Benfica, men Andersson hoppas på att få mer speltid. Belenenses är en av fem klubbar i Portugal som vunnit ligan. Säsongen i år har gått upp och ned och klubben ligger under mittstrecket.

- Men vi har en ny tränare som kom hit en vecka innan mig, Augusto Inácio. Jag tror att det kommer att gå bra.

I går var det dags för Belenenses att möta Anderssons förra klubb Benfica, men eftersom Andersson inte är spelklar än såg han matchen från läktaren. En match som Benfica vann med 2-0.

- Det var lite märkligt att se mitt gamla lag möta det nya, men det var inte svårt att hålla på Belenenses.

Andersson blir spelklar till cup-matchen på onsdag.

- Jag har spelat en träningsmatch och jag fick beröm efteråt. Här kommer jag in som en av de betydande spelarna i laget och jag är mycket nöjd hittills.

Anders Andersson

Jessica Tjällman