Beckhams försoning

Sluta hyckla nu - klart vi vill veta sanningen

FOTBOLL

LONDON

Ja, så stod de då i de schweiziska alperna igår och kramades och pussades och kastade mjuka snöbollar på varann, Becks och Posh.

Vi kanske ska döpa om David Beckham från Golden Balls till Snow Balls.

Det har tydligen varit andra boll...förlåt, bullar, när Becks umgåtts med sin assistent Rebecca Loos.

Vill vi veta sanningen?

Foto: AP
Namn: David Beckham. Ålder: 29 år. Familj: Gift med Victoria sedan 1999, sönerna Brooklyn och Romeo. Yrke: Fotbollsspelare i Real Madrid. Främsta meriter: Vann Champions League 98/99, sex Premier League-segrar (1995/96, 96/97, 98/99, 99/00, 00/01, 02/03), två FA-cuptriumfer (1996 och 1999). Namn: Victoria Beckham. Ålder: 29 år. Yrke: Sångerska. Blev känd med gruppen Spice Girls som slog igenom 1996.

Det är klart vi vill.

Sluta hyckla nu, ni som anser att privata kärleksaffärer inte har på sportsidor att göra. Det är ni som läser och gnäller som är de nyfiknaste av alla.

Ni ska ha klart för er en sak:

I åratal har David Beckham och hans fru Victoria (tidigare stjärna i Spice Girls, numera enbart kuttersmycke) exponerat sina privatliv i diverse magasin.

De sålde sitt bröllop för en miljon pund till tidningen "Hello".

David Beckham fick nån miljon svenska kronor av en annan veckotidning för att de fick ta en bild av honom när han kokade spaghetti i köket.

Kom inte och säg att Becks och Posh försökt ha sitt privatliv i fred - de har lagt upp sina inälvor på bordet för alla intresserade att undersöka.

Nu vill de inte vara med längre

De har tjänat miljoners miljoner på att framträda i tv-dokumentärer och diverse andra program, de har visat upp sina barn, de har haft reportrar åkandes i bilen runt Madrid, de har stolt visat upp garderober med 400 par skor och 1 500 märkesskjortor, de har bjudit på rundturer i lyxkåken, de har suttit i silkespyjamas och pussats i finsoffan i vardagsrummet och de har ställt upp på bilder som visat i stort sett allt - utom själva kärleksakten i sovrummet.

Posh och Becks har spelat poker med sig själva i potten - men när de nu blir synade vill de inte vara med längre.

Då heter det att de ska ha privatlivet i fred.

Ska pressen acceptera det när det gäller en i högsta grad offentlig person som David Beckham - eller ska reglerna plötsligt ändras när det inte passar?

Ni vet redan vad det handlar om:

Real Madrid-stjärnan sägs ha varit otrogen med Rebecca Loos, och egentligen kunde jag inte bry mig mindre. Men jag har faktiskt ett jobb att sköta. Det är uppenbarligen så att världen är i uppror.

Jag vet inte varför, men...när Sven-Göran Eriksson ertappades med byxorna nere hos Ulrika Jonsson blev jag faktiskt upprörd. Jag tyckte det var ett scenario som var för otroligt för att vara sant. Och hur dumt det än låter kunde jag inte göra den rent fysiska kopplingen mellan de två, om ni förstår hur jag menar.

Svennis förtjänar respekt för hur han skötte den affären efter turbulensen som uppstod. Och vi ska komma ihåg att han dessförinnan - och alltid efteråt - hävdat sin rätt till ett privat liv utan insyn.

Bara påhitt? Glöm det

David Beckham kan tyvärr inte komma undan lika lätt. Han är en man som jag alltid beundrat, han har aldrig varit inblandad i fylleriskandaler eller slagsmål, han har skött sig exemplariskt och varit ett föredöme för ungdomar och idrott. Han var den siste jag kunde tänka mig bli ett offer för en så kallad moralisk genomklappning.

Men uppenbarligen är han skyldig till denna otrohetsaffär.

Hans offentliga dementi är svag, de textmeddelanden som han utväxlat med Rebecca obarmhärtigt avslöjande - och Victoria Beckhams uttalande i dagens engelska tidningar säger egentligen allt:

Hon har vetat om detta hela tiden och lagt det bakom sig.

Allt gott och väl, alltså.

Det jag inte gillar är när folk ljuger. Bjuder du in människor i ditt vardagsrum och ditt privatliv kan du inte bara visa den ljuva sidan. Sker det ett snedsteg får du stå för det också, rakryggad.

Och nu vet jag precis hur ni tänker, det är samma grej som när det handlade om Bill Clinton eller Sven-Göran Eriksson:

Det är bara tidningarna som hittar på en massa skit.

Glöm det.

David Beckham har varit otrogen mot sin hustru, hon har förlåtit honom, och mer än så är det inte med den saken.

Jo, kanske:

Det förekommer idag uppgifter i engelsk press, i exempelvis Daily Mail, som pekar på att Rebecca Lobos fått cirka fyra miljoner kronor för att gillra en fälla för Beckham och avslöja sms-trafiken.

Enligt den brittiske mediaexperten Max Clifford tyder allt på att tidningen News of the World, som först avslöjade storyn, har betydligt fler och giftigare kort i rockärmen.

Annars skulle inte tidningen riskera att stämmas på enorma summor pengar.

Fortsättning följer, var så säker.

ARTIKELN HANDLAR OM