Örgrytes spel liknar mest en rugbymatch i Wales där tuvorna ryker

FOTBOLL

Jag fick idén när jag läste en engelsk tidning om det fulaste laget genom tiderna.

Keane var med. Scholes skulle varit med om nån frågat Håkan Mild.

Dags att utse fulaste spelaren i Allsvenskan. Det är ovanligt lätt i år.

Lirarnas lag. Ni vet vilka det är va?

Det är Örgryte. I går var en banderoll stor som hela Häckens hemmapublik utfälld över Ullevi och där hyllades "Lirarnas Lag".

Det vi såg på gräset var nåt helt annat.

Om jag vore göteborgare så skulle jag kalla dem slirarnas lag. För maken till sprutande jordkokor och flygande grästorvor och bisarra glidtacklingar har jag inte sett sen jag såg en rugbymatch i Wales.

Och det var verkligen ingen stor skönhetsupplevelse.

Håkan Mild är en sann glidtacklare. Han tillhör den generation fotbollsspelare som kunde säga saker som att en perfekt glidtackling är bättre än sex. Men jämför man honom med råskinnen i Örgryte framstår han som om han gör koreografin till Fame Factory.

Den värst stridstuppen av dem alla var Valter Tomas jr. Första varningen kom i 28 minuten. Och så i den 84 kom höjdpunkten på hans insats; den sanslösa sparken stenhårt framifrån - rakt i skrevet på Hjalmar Jonsson. Splaff. Det var bland det pinsammaste jag sett på en plan på länge.

Örgrytes fans har förresten lanserat ett eget öl.

Vad det heter? Lirarnas lager, så klart.

Veckans krisklubbar: AIK (en sån framgång till och de är på nedflyttningsplats), Djurgården (dålig harmoni i truppen och coachningen), Helsingborg (spelarna flyr), Sundsvall (kaos i försvaret), Örebro (bankrutt).

Jag kan inte undgå att bli fascinerad av att Djurgården som är mitt inne i sin första kris på tre år väljer att just då stänga av Babis Stefanidis. Föga oväntat kanske att det var Anders Carlsson som drev Babis in i den här återvändsgränden. Carlsson har ett självförtroende i Lillen "Jag tyckte det funkade bra" Eklund-klass.

För övrigt tycker jag att alla coacher bör undvika tecken kring strupen mot domare.

Veckans elva bästa spelare

Veckans bänk

Längre ned på sidan: Veckans elva bästa spelare och fyra bänknötare.