Besvikelsen stor i Marocko – anklagar Sepp Blatter

FOTBOLL

SKYLLER PÅ BLATTER. Besvikelsen var stor i Marocko sedan Sydafrika tilldelats värdskapet för VM i fotboll 2010. Fifa-presidenten Sepp Blatter anklagades av ledande marockanska kampanjledare för att ha styrt valet.

  - I dag har Blatter använt hela sin tyngd för att påverka valet. Han är herren i Fifa och bestämmer allt, sade Said Nejjar, medlem av den marockanska organisationskommittén.

  Att Marockos kung Mohammed VI inte får gå på VM-fotboll i Rabat om sex år, hindrade honom inte att från att sända ett gratulationstelegram till Sydafrikas president Thabo Mebki. (TT-AFP)

   ***

 AFRIKAS VAL - MAROCKO. Enligt en källa inom Fifa röstade samtliga fyra afrikanska delegater i exekutivkommittén på Marocko. Sydafrika vann omröstningen med 14 röster mot Marockos tio. Egypten fick ingen röst.

  Sydafrikas starkaste stöd fanns i Nord, Central- och Sydamerika och Oceanien. Dessutom fick sydafrikanerna hälften av Europas röster och två från Asien. (TT-Reuters)

      ***

   NEKADE ISRAEL. Libyen ombads dra tillbaka sin ansökan sedan det framkommit att landet inte hade för avsikt att släppa in ett eventuellt slutspelsklart Israel om samarrangemanget Libyen-Tunisien vunnit lördagens omröstning. Fifa kräver att samtliga slutspelskvalificerade länder ges visum.

(TT-AFP)

ARTIKELN HANDLAR OM