Efter skandalen – Valsta Syrianska spelar inför tomma läktare

FOTBOLL

I lördags misshandlades domaren Martin Smedborn av en upprörd Valsta Syrianska-supporter. Skandalen får inte upprepas – därför börjar klubben spela inför tomma läktare.

– Vi trodde att vi hade kontroll över åskådarna men misstog oss, säger sportchefen Suleyman Messo.

De otäcka scenerna efter matchen mellan Valsta/Syrianska och Väsby, då domaren Mikael Smedborn blev nedslagen, får inte upprepas. I fortsättningen kommer Valsta/Syrianska att spela inför tomma läktare. Detta gäller fram till en handlingsplan upprättas.

– Vi tar avstånd från våldet på fotbollsplanen, säger Messo.

– Nu tar vi konsekvenserna och detta är en del av vårt åtgärdsprogram, säger han om beslutet att stänga av Råbergsvallen för åskådarna.

Skandalscenerna utspelade sig efter toppmatchen mellan Valsta Syrianska och Väsby i division 2 östra Svealand. Valsta ledde med 2–1 på övertid, innan Väsby fick en straff och kvitterade.

Jagad av supportrar

När Smedborn blåste av matchen sprang ett stort antal hemmasupportrar in och en av dem misshandlade honom.

Mannen som utdelade slaget är fortfarande inte identifierad.

Smedborn – blåslagen och med en fraktur på käkbenet – var rejält omskakad när Sportbladet fick tag på honom efter matchen i lördags.

– Det var riktigt otäckt. Jag fick ett knytnävslag i ansiktet och det är ganska svullet. Allting hände så snabbt och det var väldigt mycket människor som sprang in på planen, så jag vet inte vem det var som slog mig, sa han till Sportbladet då.

Gör snart comeback

I samma veva berättade Smedborn även att han, trots det som inträffade, kommer att fortsätta döma fotboll. Nu ser det ut som om comebacken kan ske blixtsnabbt.

– Jag dömer kanske redan till helgen, säger han till DN men tillägger att han inte vill döma Valsta Syrianskas matcher under den närmaste tiden.

– Det skulle inte tillföra mig eller klubben någonting.

Emir Osmanbegovic