Karwan, 12, till Bayern

Västeråstalang jagas av superklubben: Han är otrolig

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
Pojkproffs? Tolvårige västeråsaren Karwan Safari åker i dagarna till Tyskland för att träna med Bundesligalaget Bayern München.
FOTBOLL

Karwan Safari. Lägg namnet på minnet. På fredag flyger den tolv-

årige supertalangen till Tyskland för att provträna med storlaget Bayern München.

- Han är en otrolig talang och kan gå hur långt som helst, säger Västerås-tränaren Richard Money.

Karwan Safari lever i en dröm. För ett par månader sedan tränade han med topplaget Bayern München i en vecka. På fredag är det dags igen. Tyskarna var nöjda med det de såg i somras och nu bjuds Karwan för ytterligare en veckas träning.

- Han förstår inte alltid hur stort det här är. Han tar det med en klackspark, berättar storebrorsan Aswo.

Vill till Barça

Familjen kom till Sverige när Karwan var ett år. Pojken säger att han inte vill glömma sitt kurdiska ursprung, men det stora målet är att spela för svenska landslaget - och Barcelona.

- När han skulle göra ett språkval i skolan valde han spanska. Jag trodde att han skulle välja tyska, med tanke på Bayern München, skrattar Aswo.

VSK-tränaren Richard Money insåg att Karwan var något extra och flyttade upp honom till ungdomslaget i somras. Sedan har den passningsäkre mittfältaren imponerat stort på träningar med killar som är upp till fem år äldre.

Viktig talang

- Det är väldigt viktigt för Västerås att ha sådana killar som Karwan. Jag har inte sett en liknande talang i Sverige. Man kan redan se hur mycket bättre han är än de jämnåriga, säger Money.

Vad tror du om hans framtid?

- Vi vill självklart ha honom i klubben så länge som möjligt, men vissa saker kan man inte påverka. Just nu kan vi bara göra vårt bästa för honom.

- Men vissa saker kan man inte påverka. Han kan gå hur långt som helst.

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM