Gazzettan: Imponerande

Världens mest kända sporttidning hyllar Sportbladets kampanj: En god nyhet

Foto: BJÖRN LINDAHL, PETER KJELLERÅS, PRESSENS BILD, BIL
Alla bär bandet Sportbladets Älska fotboll-kampanj är en omedelbar succé. 19000 band har sålts hittills - och nu hyllas kampanjen av den italienska tidningsjätten Gazzetta dello Sport. "Ett fint initiativ", säger reportern Guido Guida.
FOTBOLL

Gazzetta dello Sport hyllar Sportbladets kampanj.

Världens mest kända sporttidning skriver i dag om "Älska fotboll" och de rosa banden.

- Ett fint initiativ, säger reportern Guido Guida.

Italienska Gazzetta dello Sport har av IOK, italienska olympiska kommittén, utsetts till världens viktigaste sporttidning. I dag uppmärksammar tidningen Sportbladets och Svenska fotbollförbundets kampanj mot våld inom fotbollen. Italien är skakat av skandalen på San Siro.

Kan få efterföljare

I en artikel, mitt ibland alla de mörka rapporterna om fotbollsvåldet, berättas dock om det svenska initiativet - som kan komma att få en efterföljare i den italienska rosa kollegan.

- Er kampanj är en god nyhet, särskilt en dag som denna, säger Guido Guida.

Han var tidigare Gazzettas korrespondent i Sverige.

- Så jag har bevakat er "allsvenska" och känner väl till er fotboll. Våldet inom fotbollen är tyvärr komplicerat att förstå och komma åt.

"Imponerande"

Gazzetta dello Sport skriver om att allsvenskans, superettans och damallsvenskans spelare, samt landslaget, bär rosa band som en markering mot våldet, däribland förre Milan-spelare Ibrahim Bah.

- Ska alla spelarna bära de här armbanden i varje match? Det är verkligen imponerande. Att alla ställer upp så är häftigt och en viktig signal, säger Guido Guida och tillägger:

- Intressant också att ni sålt 20 000 rosa band på så få dagar.

- Beställer man via SMS? Jag vill också beställa ett, hur gör jag?

Jennifer Wegerup