Blåvitt närmare Royal League-final

Selakovic segerskytt mot Vålerengen

Foto: Bildbyrån
På väg mot final. Stefan Selakovic (i mitten) sköt Blåvitt till en 2–1-seger över Vålerengen på Ullevi. Nu är IFK Göteborg nära final i Royal League – och har chans på prissumman 3,3 miljoner kronor.
FOTBOLL

IFK Göteborg är på väg mot final i Royal League.

2–1 mot Vålerengen tar Blåvitt närmare nya miljonintäkter.

Stefan Selakovic slog in matchvinnnarmålet.

– Det var ett fint anfall...och sedan har jag naturligtvis ur, men de räknas de också, säger ”Sella” till Kanal 5.

IFK Göteborg är mycket nära en finalplats i Royal League efter att på torsdagen hemmabesegrat Vålerengen med 2–1.

Samtliga mål inprickade i den underhållande andra halvleken.

De 4119 åskådarna som trotsade duggregn och en sen avsparkstid, 20.35, bjöds på torftig underhållning i första halvlek. Blåvitt försökte och hade ett visst spelövertag men lyckades aldrig skapa någon riktigt het målchans.

Redan i 17:e minuten fick Vålerengen mittbacken Kjetil Waehler utvisad sedan han kommit sent in med en våldsam glidtackling på Stefan Selakovic. Den danske domaren Mikael Svendsen visade det röda kortet direkt, trots att Waehler inte hade någon varning innan.

Men matchen ändrade inte nämnvärt karaktär efter utvisningen. Inte förrän i andra halvlek. Blåvitt bytte i paus ut inte helt lyckade Samuel Wowoah mot tidigare skadade Peter Ijeh och det blev en injektion. IFK tog direkt tag i spelet och tryckte tillbaka Vålerengen djupt ned på norrmännens planhalva.

Övertaget ledde till en frispark strax utanför straffområdet en kvart in i andra akten. Ett litet pet och George Mourad fick lucka bredvid muren och dunkade in 1–0 för hemmalaget.

Hemmalaget hade nu ett klart grepp om matchen och hade lägen att utöka ledningen. Därför kom kvitteringen i 73:e minuten som en riktig kalldusch. Ett inlägg nådde David Brocken vid bortre stolpen och hans nick gick via en olycklig Sebastian Johansson in bakom en helt ställd Bengt Andersson.

Men IFK malde på, Stefan Selakovic hade ett läge och Peter Ijeh nickade tätt utanför. Och till slut fick de utdelning.

Stefan Selakovic drev upp bollen, spelade vägg med Håkan Mild, och sköt via en försvarsfot in 2–1 med knappt tio minuter kvar på matchuret.

Strax därefter knorrade Niclas Alexandersson en frispark i stolpen. Resultatet 2–1 stod sig dock tiden ut.

Med segern tog IFK Göteborg ett kraftigt grepp om en finalplats i Royal League. Brann kan nå upp till samma poäng i gruppen vid seger över såväl Blåvitt som Vålerengen men de måste också bättra på sin målskillnad för att vinna gruppen.

Sportbladet-TT Sportbladet - TT