Zlatan – varnad, utskälld och förlorare

Ny stormatch av Zlatan hjälpte inte

Foto: SCANPIX
Fräna dueller Zlatan Ibrahimovic var inblandad i flera fräna dueller i mötet med Inter. Här efter en situation med Sinisa Mihajlovic.
FOTBOLL

Varnad efter en skallning, utskälld av Inter-spelare, ytterst nära att förvalta fyra jättelägen.

Zlatan Ibrahimovic lämnade Stadio Delle Alpi efter en ny stormatch – men som en förlorare i Derby d'Italia.

0–1-förlusten mot Inter svider rejält.

Räkna kallt med att supersvensken Zlatan Ibrahimovic på nytt blir det stora samtalsämnet i italiensk press dagen efter Inter-mötet i Turin.

”Ibra” – som efter succén och de tre fullträffarna mot Lecce senast belönades med skyhöga tidningsbetyg – var inblandat i allt, och lite till, på Delle Alpi.

Häng med:

Knocken av Ivan Cordoba i den sjätte minuten.

Zlatan kom högst i en luftduell och träffade Inter-försvararen hårt i bakhuvudet i ett nickförsök, och efter att ha knockats till marken lämnade Cordoba tillfälligt planen, kraftigt blödande.

Skallningen mot Sinisa Mihajlovic i den 13:e minuten.

Bara minuter efter Cordoba-smällen gick Zlatan in i en löpduell med Mihajlovic, där båda stjärnspelarna i kampen om bollen gick i marken. Mihajlovic blev märkbart irriterad och försökte sittandes knuffa bort Ibrahimovic – som svarade med att på karakteristiskt ”Zlatan-vis” skalla Inter-försvararen.

Reprisbilderna visar tydligt regelvidrigheten, men också att Mihajlovic förstärker reaktionen efter smällen.

Resultatet?

Zlatan varnades av domaren i en situation tätt efter och är nu avstängd i nästa match.

Efter den fysiskt tuffa starten chockade Inters Julio Cruz Juve-fansen. Den argentinske anfallaren använde alla sina 190 centimeter i upphoppet, satte huvudet på ett hårt skruvat högerinlägg och såg den välplacerade nicken långsamt smita in vid Gianluigi Buffons vänstra stolpe till 0–1 i den 24:e matchminuten.

Inter – som inte förlorat på bortaplan i ligan den här säsongen – hade fått precis det mål som Juventus-tränaren Fabio Capello inte ville att laget skulle få.

Resten av matchen handlade till stor del om Juventus – och Zlatans – jakt på kvittering.

I den andra halvleken arbetade sig brahimovic till fyra jättelägen:

Nicken i den 49:e minuten. Franceso Toldo tvingades till en av flera, matchavgörande räddningar.

Vänsterkanonen i den 62:a minuten. Zlatan fick kanonträff på halvvolley och det tunga skottet tog stolpe ut.

Frisparken i 74:e. Zlatan tog själv hand om frisparken strax utanför straffområdet – och det hårda skottet ven förbi muren. Ny jätteräddning av Toldo.

Straffområdes-skottet i 80:e. Under en sista forcering sökte Juve-spelarna ständigt Ibrahimovic på topp. Nedtagningen och skottet djupt i straffområdet var nära att resultera.

Tre minuter före full tid hamnade Zlatan i en ny, frän situation med Ivan Cordoba. Tv-bilderna visar först hur Cordoba sparkar mot Zlatan bakifrån – och hur Juve-anfallaren sedan vräker omkull försvararen.

I tumultet efteråt ordfightas Zlatan på nytt med Sinisa Mihajlovic.

0–1 – samtidigt som Milan efter att Clarence Seedorf dragit in 1–0 och ordnat 1–0 hemma mot Chievo – innebär att toppdramat spetsas ännu mer. Juventus och Milan har nu båda 70 poäng, med Inter 11 poäng bakom.

Anders Burström

ARTIKELN HANDLAR OM