Ny tung smäll för Newcastle-värstingen

Bowyer stängs av i ytterligare tre matcher

Foto: Getty Images/Arkiv
Jättebråket. Lee Bowyer (till vänster) och Kieron Dyer började att slåss med varandra mitt på planen under mötet med Aston Villa. I dag skärptes straffet för Bowyer.
FOTBOLL

Newcastle-stjärnan Lee Bowyer stängs av i ytterligare tre matcher för jättebråket med lagkamraten Kieron Dyer.

Den smällen delade det engelska fotbollsförbundet FA ut i dag.

– Nu vill jag bara koncentrera mig på att ta mig tillbaka och spela fotboll. Det är vad jag älskar och vill göra, säger Bowyer.

Utöver den fyra matcher långa avstängningen som FA tidigare delat ut döms nu Bowyer till ytterligare tre matchers avstängning och 30 000 pund i böter, cirka 400 000 kronor.

Straffet växer alltså efter det uppmärksammade bråket mitt på planen med Dyer under Premier League-mötet med Olof Mellbergs Aston Villa den 2 april.

Bowyer, som inte verkade kunna tolerera att mittfältaren Kieron Dyer valde andra passningsalternativ, inledde ett regelrätt knytnävsslagsmål med lagkamraten – och inför en fullsatt hemmaarena visades både Newcastlespelarna ut efter att Villa-spelare (!) hjälpt till för att avstyra bråket.

Newcastle-ledningen straffade först Bowyer med rekordsumman 3,3 miljoner kronor i böter, men FA anklagade Bowyer för våldsamt spel och många i klubben var rädda för att ännu hårdare straff än dagens beslut.

– Jag tycker att jag fick en rättvis behandling, sa Bowyer till reportrar utanför FA:s huvudkontor i London.

Den landslagsmeriterade spelaren har bett om ursäkt för sitt uppträdande och är nu spelklar den 7 maj, när laget möter Everton.

– Förhoppningsvis har vi fortfarande något att spela för då och chansen att nå Europa-spel. Jag kommer att ge allt, som jag gör i varje match jag spelar för Newcastle.

Kieron Dyer har redan avtjänat sin tre matcher långa avstängning och är tillåten att spela mot Manchester United på söndag.

Anders Burström