Winsnes i bråk med lagkamrat på träning

Förre Hammarby-stjärnan: Vi blev sura

FOTBOLL

Den förre Hammarby-stjärnan Fredrik Winsnes är det stora samtalsämnet i Norge i dag.

Orsaken – bråket med egna målvakten Espen Johnsen.

Mitt under förmiddagsträningen började stjärnorna att brottas med varandra.

– Vi blev lite sura på varandra och började att knuffas, säger Winsnes.

Foto: Aftonbladet/Arkiv
I fokus. Fredrik Winsnes och egna målvakten Espen Johnsen hamnade i bråk under dagens träning. ”Egentligen förstår jag inte att folk gör en sak av det här", säger den förre Hammarby-stjärnan.

Norska storklubben Rosenborg har öppnat årets ligasäsong tungt och ligger efter 2–3-förlusten mot Lyn i söndags på sjätte plats i tabellen, sju poäng bakom ledande Vålerengen.

Frustrationen märktes ytterst tydligt på dagens träning.

Målvakten Espen Johnsen sparkade bollen rätt på Winsnes – som reagerade genom att omedelbart rusa mot sin lagkamrat och snabbt hamna i en regelrätt brottningsmatch.

Händelsen väckte direkt stor uppmärksamhet i Norge.

– Egentligen så förstår jag inte varför folk orkar att bry sig om det som hände idag. Det är fullständigt löjligt att folk gör en sak av det. Det är en storm i ett vattenglas, säger Winsnes med ett förflutet i allsvenskan hos Hammarby.

Mittfältaren erkänner att stämningen inte var på topp efter den svidande förlusten mot Lyn.

– Det är klart att folk var besvikna eftersom att vi förlorade. Vi gick igenom matchen noga i dag och har snackat ut om vår insats.

Att det skulle finnas någon dramatik i träningsbråket förnekar Winsnes.

– Vi blev goda vänner igen efter tio sekunder och har redan snackat ut om det som hände. Det ska vara lite temperatur på träningen. Men, hade det hänt utanför träningsplanen, då hade självklart varit en sak. Vi är goda vänner, säger Winsnes till TV 2 Nettavisen.

Anders Burström