Norska supertalangen gömdes efter allvarliga hot

Obi Mikel under skydd efter United-affären

FOTBOLL

Fotbollsunderbarnet John Obi Mikel har tvingats ta emot hot efter att övergången till Manchester United blev känd.

Av säkerhetsskäl står 18-åringen nu under skydd – och har under fem dagar levt gömd på hotell.

– Ja, jag är rädd, säger Lyn-spelaren.

Foto: Aftenposten/Arkiv
Hotad. Underbarnet John Obi Mikel hade tränat med mästarklubben Chelsea, men skrev överraskande på för rivalen Manchester United. En affär som väckt ilska på många håll.

För elva dagar sedan kallade norska klubben Lyn överraskande till presskonferens och offentliggjorde att nigerianen lämnar klubben efter Tippeliga-säsongen för att nästa spelår representera Sir Alex Fergusons Manchester United.

Prislappen: 75 miljoner kronor.

Nyheten slog ned som en fotbollsbomb i England där mästarklubben Chelsea blev mycket överraskade av den plötsliga vändningen. Obi Mikel har vid ett flertal tillfällen tränat med London-klubben och var enligt många bedömare klar för Roman Abramovitj-bygget.

Engelsk press kallade övergången för ett ”svek” och redan samma kväll började flera hotsamtal att komma till Lyns klubbkansli, uppgifter som Obi Mikel själv bekräftar för norska Aftenposten.

– Jag har tagit emot meddelande och samtal med hot, säger Obi Mikel – som upplevde situationen som så obehaglig att han checkades in på Holmenkollen Park Hotell, där stjärnskottet hölls ”gömd” i fem dagar.

Från vilka kommer hoten ?

- Från Nigeria och England.

Chelsea hävdar, enligt Dagbladet, att de äger Obi Mikels rättigheter och överväger att göra en rättssak av fallet. Lyn, å sin sida, hävdar att något sådant rättighetsavtal inte finns.

London Evening Standard skriver även att hela övergången kan spricka på grund av att Obi Mikel eventuellt kan nekas arbetstillstånd i England.

För Obi Mikel är situationen påfrestande.

– Jag är rädd.

Anders Burström