Skrev på för United - nu hotas norske jättetalangen

FOTBOLL

Lyns John Obi Mikel skrev på ett drömkontrakt med Manchester United.

Hoten som följt har tvingat jättetalangen att hålla sig gömd på hotell.

- Jag är rädd, berättar 18-åringen.

Foto: aftenposten
John Obi Mikel.

John Obi Mikel räknas som en av världens allra största talanger. Den 18-årige nigerianen skrev för en dryg vecka sen på ett guldkantat fyraårskontrakt med Manchester United och var överlycklig.

Men glädjen förbyttes snart i någonting helt annat. Så snart övergången blev klar började hoten strömma in till Lyns kansli på Ullevål. Obi Mikel fick även hotfulla meddelanden på sin mejl och mobiltelefon.

- Jag har fått mejl och telefonsamtal med hot, både från Nigeria och England. Jag är rädd, säger han till norska Aftenposten.

18-åringen blev så uppskrämd av hoten att han inte vågade bo i sin lägenhet.

Under beskydd

Efter fem dagar har han flyttat hem igen, men står fortfarande under beskydd. I går tränade han inte med sin klubb.

- Jag får fortfarande obehagliga telefonsamtal, men inte lika mycket som när kontraktet med United offentliggjordes, säger han.

Hur mycket United betalat för John Obi Mikel är hemligt. Men Lyn säger att det är den största i norsk fotbollshistoria, vilket betyder att den överstiger de 75 miljoner kronor som Valencia betalade för John Carew.

Men det är inte bara agenterna som är förbannade på övergången. Det hade länge spekulerats i att det skulle bli Chelsea för John Obi Mikel. Tränaren José Mourinho har hyllat det nigerianska jättelöftet, som har provtränat med Chelsea vid flera tillfällen.

Enligt uppgift är Chelseas ryske ägare Roman Abramovitj rasande för att United lyckades knipa den oslipade diamanten framför ögonen på honom.

David Tanentsapf