Attacken mot Lagrells fru

Den smutsiga RF-kampanjen fortsätter

FOTBOLL

STOCKHOLM

Hon har skickat ut ett valmanifest till samtliga 68 specialförbund inför RF:s ordförandeval den 22 maj. Men skrev Karin Mattsson det själv, eller var det Lars-Åke Lagrells fru, Yvonne Dolck Lagrell, som skrev det åt henne?

- Vad helskotta har du med det här att göra, säger Dolck Lagrell.

Foto: LARS OTTOSSON
SPÖKSKRIVARE? Hur mycket hade Lars-Åke Lagrell och hans fru Yvonne Dolck Lagrell att göra med Karin Mattssons valmanifest?

Det smutsiga spelet om ordförandeposten för RF fortsätter. Svenska Dagbladet skriver i dag att ordförandekandidaten Karin Mattssons valmanifest skickades ut från fotbollsordförande Lars-Åke Lagrells frus dator.

- Men jag har skrivit manifestet själv, hävdar Mattsson i SVD.

Anledningen till att det ändå sändes från Yvonne Dolck Lagrells dator är att denne scannade in en bild åt henne.

- Jag var väldigt noga med att inte be henne om hjälp, just för att hon är gift med Lars-Åke och att det skulle kunna väcka misstankar, säger Mattsson.

Lagrells Marionettdocka

Men hjälp fick hon ändå. Och misstankarna om att hon bara är en marionettdocka för Lagrell och Svenska Fotbollförbundet finns där också. Detta förbund som nominerade och stöttar Mattsson som ny RF-ordförande.

- Det finns väl ändå gränser för hur försiktig man ska behöva vara. Jag skulle bli nojig om jag gick och tänkte på vad som kan vändas mot mig, fortsätter hon.

Motkandidaten Lars Liljegren är inte förvånad över misstankarna om att Mattssons valmanifest "friserats" av Dolck Lagrell eller dennes man, Lars-Åke Lagrell.

- Valet av sakfrågor skiljer sig i alla fall mot det Karin gjort tidigare och formuleringarna om splittring påminner om tankarna som finns hos Lagrell och Gunnar Larsson, säger han.

Dolck Lagrell vill dock inte säga något om det.

- Vad i helskotta har du med det här att göra? Jag hade inte tid och möjlighet men det här är ingenting jag behöver förklara för dig, svarar hon på SVD:s fråga om det är hon som skrivit Mattssons valmanifest.

"Spelar falsk"

Mattsson själv väljer i stället att gå till frontalangrepp på motkandidat Liljegren.

- Jag har tröttnat på alla misstankar mot mig, och nu räcker det. Lars spelar falsk. Han återgav inte rätt siffror i en diskussion vi hade, och han säger att han vill diskutera sakfrågor men ägnar sig åt annat.

Lars Liljegren har tidigare anklagade RF för att agera odemokratiskt genom att betala Karin Mattssons mediaträning valde hon att tiga. Men inte nu längre.

- Han själv tar hjälp av chefstjänstemän i Stockholms idrottsförbund i sin ordförandekampanj och använder distriktets hemsida som kampanjsida. Och det trots att förbundet har RF-stöd. Det kan knappast vara försvarbart enligt hans sätt att resonera, säger hon.

Liljegren fick i går också hård kritik av sittande RF-ordföranden Gunnar Larsson, som i Aftonbladet sa att "Liljegren är olämplig som RF-ordförande".

- Tydligt är att man måste göra som fotbollen för att slippa undan såna påhopp som jag nu utsätts för, svarar Liljegren angående Larssons och Mattssons anklagelser.

Henrik Lundgren