101 884

Succén fortsätter – över hela världen

FOTBOLL

Över 100 000 sålda armband efter bara en dryg månads kampanj. ”Älska fotboll” gör en otrolig succé.

– Helt otroliga siffror, jublar Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin.

101 884. Så många är ni som hittills köpt ”Älska fotboll”-kampanjens rosa band. Fotbollsspelare på elit- och ungdomsnivå, statsminister Göran Persson, Uefabasen Lennart Johansson, privatpersoner och företag. De rosa banden sprids över Sverige, och över världen.

Från Australien

– Vi får många mail från andra länder, bland annat ända från Australien, från människor som undrar hur de kan göra för att beställa. Det är ju ännu roligare, problemet är ju globalt, så då är det ju ännu bättre om även vår kampanj kan bli global, säger Anders Gerdin.

Han är överväldigad över intresset.

Vad blir nästa mål?

– 150 000. Man ska sikta högt. Den stora responsen vi fått hittills tycker jag visar på att fotbollsälskarna har väntat på något sånt här. Det visar att fotbollsälskarna är beredda på att ställa upp, visa solidaritet, och få bort våldet.

101 884 band innebär intäkter på drygt en miljon kronor enligt Gerdin. Pengar som ska delas ut i form av stipendier under Fotbollsgalan i höst.

– En jury kommer att bestämma till vem eller vilka pengarna ska gå. Det kan vara en person eller en förening som vi tycker har verkat i kampanjens anda.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM