Domare misshandlad – fick hjärnskakning

”Han var helt borta i ett par minuter”

FOTBOLL

Fotbollen skakas av en ny domarmisshandel.

Under en division 7-match i en Stockholmsförort slogs domaren ned och drabbades av hjärnskakning.

- Han var helt borta i ett par minuter efter smällen, säger ett vittne till Sportbladet.

Det var stort tumult på idrottsplatsen i samband med division 7-matchen som spelades i går kväll. Ett flertal poliser tillkallades till platsen för att ett storbråk inte skulle utbryta.

"En rejäl smäll"

Allting började med att domaren gav en av spelarna rött kort. I samband med utvisningen uppstod en ordväxling mellan de två - som slutade med att spelaren slog ned domaren.

- Det var en rejäl smäll, mot ögat, säger en annan domare som bevittnade matchen.

Matchen avbröts och domaren fick hjälp att ta sig till omklädningsrummet, dit ambulanspersonal tillkallades.

- Det var en stökig match och det var nära bråk vid ett par tillfällen. Efter matchen blev det också slagsmål mellan två spelare, men då kom polisen och det lugnade ned sig, säger vittnet.

Enligt polisen är spelaren som slog ned domaren nu anmäld för misshandel. Domaren ville själv inte kommentera det som skedde för Sportbladet.

Flera incidenter

Händelsen i går kväll är den senaste i raden av uppmärksammade fall där fotbollsdomare råkat illa ut i samband med matcher.

I september i fjol blev domaren Mikael Smedborn nedslagen av en supporter till division 2-laget Valsta/Syrianska. Smedborn tvingades åka till sjukhus för att se om sina skador.

Och bara i förra veckan fick en domare poliseskort hem efter att han blivit hotad under en division 5-match i Falkenberg.

Stefan Persson