Priset för huliganbråket - en plats i högsta ligan

Aris rasar ut ligasystemet efter dom

FOTBOLL

900 000 kronor i böter...

...och en förlorad plats i den högsta grekiska ligan.

Det är priset Aris får betala för förra helgens våldsamma huliganbråk.

Foto: AP/Arkiv
Vittne till huligandådet. Kennedy Bakircioglü fanns på planen i derby mellan Iraklis och Aris när huliganer stormade planen. Iraklis döms till 6 000 kronor i böter – för Aris blev kravallerna mycket mer kostsamma.

Det grekiska derbyt mellan Aris och Iraklis förra helgen avbröts redan efter 41 minuter sedan supportrar stormat planen. En spelare skallades och en av målvakterna slogs i huvudet – i en kaosmatch som svenske Kennedy Bakircioglü bevittnade på planen.

När matchen bröts ledde Iraklis med 2–1, men resultaten har nu efter en dom av det grekiska fotbollsförbundet ändrats till 0–2-förlust, och Aris fråntas dessutom ytterligare tre poäng.

Straffet innebär att klubben – med en omgång kvar av ligaspelet – inte längre kan hänga kvar i den högsta ligan, i ett system där tre lag rasar ur. De kommande sex hemmamatcherna tvingas Aris även att spela utan publik.

Domen väntas att överklagas, men enligt uppgifter från nyhetsbyrån AFP har klubben liten chans att få domen ändrad.

En civil domstol har även dömt fyra Aris-anhängare till villkorliga fängelsestraff på 18 månader, efter att kvartetten arresterats sedan de kastat bland annat flaskor och smällare mot Iraklis-spelare.

Iraklis döms till 6 000 kronor i böter.

Anders Burström