Svensk jättetalang uppvaktad av Juventus

16-årig TFF-anfallare erbjuden provspel

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har gjort succé i Juventus.

Nu kan näste svensk vara på väg till den italienska storklubben – 16-årige Fisnik Shala uppges ha fått ett erbjudande.

– Det är en storklubb, men jag vill nog vänta. Men man vet aldrig, säger Trelleborg-spelaren.

Foto: Trelleborgs FF
Näste svensk i Juve? 16-årige Fisnik Shala är erbjuden att komma till Juventus för provspel till sommaren. Talangen själv tvekar – och Trelleborg rasar över den italienska klubbens agerande.

Jättetalangen Shala har bjudits ned till Turin för provspel till sommaren, men Juventus kräver först att TFF-spelaren ska skriva kontrakt med en egen agent, skriver Trelleborgs Allehanda.

Ett förförande som har fått Trelleborg-ordföranden Per-Anders Abrahamsson att rasa. Den svenska superettaklubbens relationer med ”Juve” är ända sedan bråket kring Andreas Isaksson-försäljningen rejält ansträngda och Abrahamsson kallar Juve-intresset för ett ”flummigt löfte om provspel”.

Shala själv har redan nobbat en tidigare förfrågan om provspel, men har nu en ny chans att åka ned till sommaren. Anfallaren som kommit fram i klubbens Tipselitlag tvekar dock fortfarande om att ta chansen.

– Jag har sagt till dem att det är för tidigt. Jag vill inte spela juniorfotboll utomlands. Jag hoppas bara att det går bra för mig i framtiden och att jag slipper skador. Jag hoppas att jag blir proffs så snart som möjligt, när jag är 19, typ, säger han till Trelleborgs Allehanda.

Fostrad i TFF

Anders Burström