Här slår han ner domaren

Fick gult kort - då gick spelaren till våldsam attack: Fruktansvärt otäckt

Foto: OLIVER LAZAREVSKI
KUNDE INTE STÅ PÅ BENEN En spelare i MF Pelister varnas för högljudda protester mot ett domslut. Spelaren fortsätter att protestera och förolämpa domaren. Domaren får nog och tar upp det röda kortet, då brister det för spelaren. Spelaren tar sats, rusar fram och börjar misshandla domaren. Spelaren slog flera gånger i ansiktet och bakhuvudet på domaren. "Det första slaget var fruktansvärt hårt", säger Bunkeflos tränare Johnny Kristensson som blev vittne till misshandeln. Spelare från båda lagen rusar fram för att stoppa misshandeln. Domaren fick till slut hjälpas av planen och föras till sjukhus.
FOTBOLL

Med kraftfulla knytnävsslag gick spelaren till attack.

Huvuddomaren hade inte en chans och misshandlades svårt.

I går kväll vårdades han på sjukhus.

- Det var hemskt. Inte ens 45 minuter efter händelse kunde han stå på benen, säger assisterande domaren Bertil Katona till Sportbladet.

Matchen spelades i går eftermiddag på Ymorvallen i Trelleborg. Hemmalaget MF Pelister mötte Bunkeflo FF i division 6 sydvästra B och 300 åskådare hade bänkat sig för att följa toppmötet på plats.

Skandalen inträffade när tio minuter återstod av matchen och Pelister ledde med klara 3-0.

Utgången var redan given.

- Jag förstår inte vad som hände med min spelare, det hela är helt obegripligt, säger Pelisters spelande tränare Milan Simeunovic - tidigare målvakt i allsvenska Malmö FF.

Ville ha frispark

En av hans anfallare fälldes strax utanför straffområdet och spelaren klagade högljutt över att inte ha fått frispark.

Den 37-årige huvuddomaren fick till slut nog och gav honom guld kort.

- Allting borde ha tagit slut där, men killen stötte sin panna mot domaren och förolämpningarna bara fortsatte och blev allt grövre, säger Bertil Katona.

- Då tog domaren upp det röda och när han skulle sätta ner korten i fickan igen gick spelaren till våldsam attack. Han slog tre-fyra slag i ansiktet och bakhuvudet. Stenhårt. Sedan tog han honom om halsen.

Bunkeflos tränare Johnny Kristensson blev också ögonvittne till händelsen på Ymorvallen.

- Det första slaget var fruktansvärt hårt. Man såg direkt att domaren knappt visste var han var. Han stod bara och gungade, säger Johnny Kristensson.

- Det var fruktansvärt otäckt.

"Det var inte klokt"

Spelarna från båda lagen rusade fram för att avbryta misshandeln och assisterande domaren Bertil Katona sprang också till undsättning.

- Jag lämnade målet och gick också fram för att få ett slut på det hela, men bråket bara fortsatte. Även jag hamnade i handgemäng. Med min egen spelare, det var inte klokt, säger Milan Simeunovic.

Till slut kunde domaren fly.

- Han kunde inte gå på egen hand, utan vi fick hjälpa in honom i domarrummet. Vi gick in och ringde direkt polisen, säger Bertil Katona.

Två patruller var snabbt på plats och även en ambulans kom till arenan, men då hade spelaren försvunnit.

- Han bara stack och jag har inte pratat med honom efteråt. Jag förstår inte hur han kunde göra något sådant här. Vi i klubben skäms, säger Milan Simeunovic.

Domaren fick vård i omklädningsrummet, men han återfick inte balansen.

- Inte ens 45 minuter efter händelsen kunde han stå på benen. Enligt sjukvårdspersonalen kan en nerv i bakhuvudet, som påverkar balansen, ha skadats, säger Bertil Katona.

Stängs av

Den 37-årige huvuddomaren fördes till sjukhus för fortsatt vård.

- Vi ser mycket allvarligt på det här och spelaren i fråga är avstängd för all framtid. Det är hemskt att en kille förstör för alla andra, säger Milan Simeunovic.

Händelsen är polisanmäld och Skånes fotbollförbund kommer också att behandla ärendet.

Vansinnesdåd på fotbollsplanen:

Patrik Thornéus